Вважкі питання. Чи помруть люди, які будуть жити в момент Судного дня?
  • Пон, 28/03/2016 - 18:39

ПИТАННЯ: Чи помруть ті люди, які будуть жити в момент Судного дня, чи їх не торкнеться смерть як наслідок первородного гріха?

ВІДПОВІДЬ: Святий апостол Павло, якому було дано Одкровення, пише про те, що станеться в кінці часів. Хоча св. Павло і думав, що кінець світу настане дуже скоро, проте все, що він писав про останній день, є богонатхненним словом. Згідно з апостолом Павлом, ті, хто на той момент будуть живими, перейдуть безпосередньо до вічного життя.

Ось слова апостола:
«13 Не хочемо, брати, залишати вас у незнанні щодо померлих, - щоб ви не сумували, як інші, що не мають надії. 14 Бо коли ми віруємо, що Ісус умер і воскрес, тож так і тих, які поснули в Ісусі, Бог приведе з ним. 15 Бо це ми вам кажемо словом Господнім: Ми, що живемо, що залишимося до приходу Господа, - не випередимо тих, що поснули. 16 Бо сам Господь на даний знак, на голос архангела та при сурмі Божій, зійде з неба, і найперше воскреснуть ті, що вмерли в Христі. 17 Потім же ми, що живемо, що лишимось, будемо разом з ними вхоплені на хмарах у повітря назустріч Господеві і так будемо з Господом завжди. 18 Отже, втішайте один одного цими словами». (1 Сол. 4, 13-18).

Логічне запитання: хіба смерть як наслідок первородного гріха не відноситься до всіх? Так, відноситься, але Бог може звільнити від цього наслідку тих, хто буде перебувати на землі в останній день.