Замість кардинала Берка Папа призначив патроном Мальтійського Ордену єзуїта
  • Птн, 23/06/2023 - 12:47

Папа Римський Франциск вирішив, що кардинал Раймонд Лео Берк більше не буде патроном Суверенного Лицарського Мальтійського Ордену. За рішенням понтифіка його наступником стане єзуїт, кардинал Джанфранко Гірланда, повідомляє pch24.pl.

Колишній префект Верховного Трибуналу Апостольської Сигнатури завершив другий термін (майже дев’ять років) на посаді патрона Суверенного Військового Мальтійського Ордену. Він обійняв цю посаду в листопаді 2014 року, після того як Франциск вирішив звільнити його з посади префекта. Які ще функції будуть покладені на 75-річного кардинала, Ватикан поки не повідомляє.

Наступником кардинала Реймонда Лео Берка на почесній посаді став єзуїт, кардинал Джанфранко Гірланда, колишній ректор Папського Григоріанського Університету. Ієрарх є італійцем і йому понад 80 років, а тому, відповідно до закону, він не зможе брати участь у наступному конклаві.

Кардинал Джанфранко Гірланда співпрацював із Папою Франциском у створенні нової апостольської конституції Praedicate Evangelium. Він був консультантом під час підготовки документа, а потім працював над остаточною редакцією конституції.