З’їзд молоді в Яворові помолився за українське військо разом з владикою Венедиктом
  • Втр, 14/06/2016 - 09:47

У неділю, 12 червня, у місті Яворові Львівської області, на площі Ринок відбувся з’їзд молоді, який благословив преосвященний владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Преосвященний владика Венедикт разом з яворівськими священиками відправив архієрейську літургію, під час якої учасники події помолилися за українське військо, мир і злагоду в Україні.

По-батьківськи щирим було звернення владики до яворівської молоді: він порадив юнакам та дівчатам повсякчас усвідомлювати, що вони є діти Господні, та побажав добрих християнських справ на їхніх життєвих стежинах.

По завершені Божественної літургії владика Венедикт уділив усім присутнім архієрейське благословення. А також єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ вручив Подяки організаторам цього духовного з’їзду молоді: зокрема, міському голові Яворова Павлові Бакунцю та лідерові молодіжного руху на Яворівщини, депутатові міськради Ігорю Грабовському.

А спів дитячого хору церкви Покрови Пресвятої Богородиці, що у військовому містечку Яворова, владика назвав – ангельським.

Натомість яворівська спільнота, очолювана місцевими священиками УГКЦ, висловила слова вдячності єпископу за те, що розділив з ними радість молодіжного форуму.

Діти подарували владиці Венедикту унікальні яворівські забавки, а громада дружно заспівала йому: «Многая літа!».

У середмісті Яворова зібралася понад тисяча людей різного віку, серед яких були голови Яворівських РДА та районної ради – відповідно Орест Хлян, Володимир Сичак, мер міста Павло Бакунець, секретар ради Яворівської міськради Ольга Созанська, сестри-василіанки, римо-католицькі монахині згромадження святої Дороти, студенти духовної семінарії.

«Навіть нам, старожилам, нинішній день молодість повернув», – мовила в розмові з журналістом поважного віку пані, яка прийшла на подію разом з дітьми та онуками – у вишиванках.

«Певно, за всіх 640 років свого існування Яворів ще не бачив такого грандіозного молодіжного форуму», – додала вчителька-пенсіонерка.

Яворівцям та гостям міста заімпонувала святково прикрашена площа Ринок, яку молодь оповила сотнями виготовлених із паперу лелек.

Опісля духовного дійства розпочалися веселі ігри, концерти. Молоді люди спілкувалися між собою на різні життєві теми, які, в основному стосувалися внеску юних та завзятих у соціально-економічний розвиток яворового краю, збереження пам’яток культури та історії, природо-екологічних заходів тощо.