Coca Cola та IBM серед корпорацій, які вимагають в Північної Ірландії дозволити одностатеві шлюби
  • Чтв, 13/09/2018 - 10:58

Близько тридцяти компаній з Північної Ірландії та з-поза її меж підписали листа, в якому закликають провінцію визнати на своїй території одностатеві шлюби.

У листі, ініціатором якого є «Amnesty International UK», йдеться про те, що перевизначення поняття «подружжя» є економічною необхідністю.

«Для створення ефективної та конкурентноспроможної економіки, а також успішного майбутнього Північної Ірландії необхідним є різноманітне, відкрите та всеохоплююче суспільство», - йдеться у листі. – «Рівність створює середовище творчості та досконалості, де наші ЛГБТ-працівники можуть реалізовувати себе на робочих місцях і де їхні відносини поважатимуть».

Серед підписантів листа є компанії «Allstate», «Axiom», «the Bank of Ireland», «Citi», «Coca-Cola», «IBM», «Liberty Mutual Insurance», «PricewaterhouseCoopers», «Sodexo» та інші.

В той час як і Великобританія, і Республіка Ірландія визнають одностатеві «шлюби», Північна Ірландія залишається єдиною провінцією, яка не визнає їх та не узаконює аборти. Як інформує LifeSiteNews, минулого року верховний суд в Белфасті постановив, що Північна Ірландія не має жодних міжнародних зобов’язань щодо «прав людини», щоб змінювати визначення подружжя.