Глава німецького єпископату звинувачує Бенедикта XVI. Петер Зеєвальд стає на захист покійного Папи
  • Пон, 18/09/2023 - 20:33

«Єпископе Бетцінґ, закликаю Вас припинити, заради кращого розуміння, проголошувати фальшиві твердження на тему Бенедикта XVI і вибачитись за поширення неправдивої інформації щодо папи-німця», - закликав Петер Зеєвальд.

Біограф Папи Бенедикта XVI/ Йозефа Ратцінґера прокоментував для німецькомовного порталу kath.net критику на адресу Папи-емерита з боку глави Конференції єпископів Німеччини.

Кілька днів тому єпископ Бетцінґ сказав у інтерв’ю, що Бенедикт XVI повинен був попросити вибачення у жертв сексуальних зловживань з боку священників, інформує pch24.pl.

«Звинувачення єпископа Бетцінґа у тому, що Папа не перепросив за «те, що було вчинене жертвам з боку зловмисників», є відверто гротесковим і слизьким. Це обвинувачення не має жодних підстав.

Факт є фактом: У своїй заяві від 6 лютого 2022 р., після дискусії над звітом з Мюнхена, Папа-емерит дав чітко зрозуміти, що може «лише ще раз висловити свій глибокий сором, свій великий біль і своє щире прохання про пробачення для усіх жертв сексуального зловживання. Я мав велику відповідальність в Католицькій Церкві. Мій біль є ще більшим через правопорушення і помилки, що відбулись під час моєї каденції і в місцях, про які йде мова […] Жертвам сексуальних зловживань висловлюю своє найглибше співчуття і жалію з приводу кожного випадку», - написав тоді Папа.

Зазначимо, що це вже не вперше німецький єпископ Бетцінґ висловлює критику на адресу покійного папи. Таким чином він схильний нагинати правду. У нещодавньому виданні німецького тижневика «Die Zeit» він скритикував Бенедикта XVI за його поведінку у випадках сексуальних зловживань з боку священників. Зеєвальд зазначає, що єп. Бетцінґ повинен знати, що, на думку експертів, власне кардинал Ратцінґер, будучи префектом Конгрегації Науки Віри і як Папа, визначив напрямок боротьби із цим страшним злом у Церкві.