Християни творили нинішню науку… Топ цитат всесвітньовідомих вчених про Бога, віру та Біблію
  • Втр, 17/10/2023 - 13:38

Пропонуємо вашій увазі підбірку цитат відомих вчених про Бога, віру та Біблію. Багато хто з нас не знає, що більшість фундаментальних відкриттів , що створили сучасну науку належать глибоко віруючим вченим про яких ми читали в підручниках, але не знали про їх християнські переконання.

 

Цитати відомих вчених

«Чим більше я займаюся вивченням природи, тим більше перебуваю в надзвичайному здивуванні перед справами Творця». (Луї Пастер)

«Біблія містить в собі більше ознак достовірності, ніж вся світська історія». (Ісаак Ньютон)

«Релігія, мистецтво і наука – це гілки одного і того ж дерева». (Альберт Ейнштейн)

«Я не зобов’язаний вірити, що той же Бог, який обдарував нас почуттями, здоровим глуздом і розумом, вимагає, щоб ми відмовилися від їх використання». (Галілео Галілей)

«Чи не дивно, що люди так часто воюють за релігію і так рідко живуть нею?» (Георг Ліхтенберг)

«Наука без релігії кульгає, релігія без науки сліпа». (Альберт Ейнштейн)

«Ще настане день, коли будуть сміятися над дурістю сучасної нам матеріалістичної філософії». (Луї Пастер)

«Порядок у Всесвіті, який розгортається перед нашим поглядом, сам свідчить про істинність самого великого і піднесеного твердження: «На початку був Бог». (Артур Комптон)

«У нескінченному Всесвіті виявляється діяльність нескінченно досконалого Розуму». (Альберт Ейнштейн)

«Я дивуюся, чому люди вважають за краще блукати в невідомості з багатьох важливих питань, коли Бог подарував їм таку чудову книгу одкровення». (Майкл Фарадей)

«Я не можу зрозуміти вченого, який не визнавав би Вищого Розуму у всій системі світобудови, так само як і не міг би зрозуміти богослова, який заперечував би прогрес науки. Релігія і наука – сестри». (Вернер фон Браун)

«Вчений має набагато більше підстав вірити в Бога сьогодні, ніж це було 50 років тому, адже тепер наука побачила свої кордони». (Хансйохем Отто Аутрум)

«Немає протиріч між Богом-творцем і тим, що вже відкрито нами у Всесвіті, цілком можливо бути релігійною людиною і вченим одночасно». (Пітер Хіггс)

«У порівнянні з Біблією всі людські книги, навіть найкращі, є тільки планетами, які запозичують весь свій світ і сяйво від Сонця». (Роберт Бойль)

«Ким би не була зроблена спроба зобразити історію світобудови, спроба ця не може уявити чого-небудь більш високого і гідного, ніж біблійна оповідь про творення». (Джон Даусон)

«Відкриття законів природи спочатку викликало різку протидію, мало не звинувачення в богохульстві. Тепер, однак, ми визнаємо, що закономірності Божого світу роблять його ще дивовижнішим і прекраснішим, що велич і чудова точність функціонування Всесвіту є результат дії природних законів, якими Бог користується як інструментом». (Ігор Сікорський)

«Не наша справа наказувати Богові, як йому слід керувати цим світом». (Нільс Бор)

«Чудовий устрій космосу і гармонія в ньому можуть бути пояснені лише тим, що космос був створений за планом всезнаючого і всемогутнього Бога». (Ісаак Ньютон)

«Кожен серйозний природознавець повинен бути якимось чином людиною релігійною. Інакше він не здатний собі уявити, що ті неймовірно тонкі взаємозалежності, які він спостерігає, вигадані не ним». (Альберт Ейнштейн)

«Якби Бог час від часу не «укладав нас на лопатки», нам ніколи було б подивитися на небо». (Блез Паскаль)

«Мені потрібен був відвернений, недосяжно високий ідеал віри. І взявшись за Євангеліє, якого я ніколи ще не читав, а мені вже було 38 років від роду, – я знайшов для себе цей ідеал». (Микола Пирогов)

Джерело: Родина за матеріалами Креацентр Земля.