Лідери руху "Подружні зустрічі" розповіли семінаристам та їхнім майбутнім дружинам про особливості життя у подружжі
  • Срд, 29/06/2016 - 16:37

Господь зближує чоловіка і жінку так, щоби вони вчилися один в одного мудрості і терпіння і привели один одного до Cпасіння. Про це заявили лідери всеукраїнського руху "Подружні зустрічі" Віра і Зеник Кузимків, виступаючи під час VI практичного спецкурсу з місійного служіння для семінаристів передостаннього року навчання, який ПМВ проводить у Брюховичах. У семінарі також взяли участь дівчата семінаристів, які планують послужити Церкві в одруженому стані.

Віра Кузимків розповіла, що міжнародний рух "Подружні зустрічі" був заснований у 1999 році, а статут його діяльності затверджений Ватиканом. “Наш рух багатоаспектний. Це насамперед реколекції для наречених і закоханих. Також працюємо з подружжями, організовуємо триденні реколекції. Наші реколекції пройшли 5 тис пар, деяких з них перебували різних кризових ситуаціях”, - зазначила пані Віра і закликала майбутніх священиків не боятися запроваджувати на своїх парафіях такий рух, “бо це - рух родин”.

Пані Віра відзначила, що вступаючи в подружжя, чоловік і жінка мають свої сформовані стереотипи, погляди на життя, комплекси, тому притирання один до одного відбувається іноді тяжко. А всі неприємні ситуації - це часто випробування почуттів. “Ми різні, але план Бога по відношенню до нас, щоби ми наповнювали один одного, любили один одного, піклувалися один про одного, взаємно прощали, уважно слухали, вели подружній діалог. Адже, за статистикою, подружжя у шлюбі перебуває у діалозі лише 7 хвилин на день”, - наголосила лідер всеукраїнського руху "Подружні зустрічі".

Говорячи про принципи спілкування у подружжі, Віра і Зеник Кузимків підкреслили, що потрібно більше слухати, ніж говорити, більше розуміти, ніж осуджувати, більше ділитися, ніж дорікати, а понад усе – пробачати. “Подружжя - це велике таїнство. Бог не парує однакових людей за поглядами, цінностями, характерами. Він зближує нас, щоби ми вчилися один в одного мудрості і терпіння. Господь підбирає нас так, щоби ми привели один одного до Cпасіння”, - наголосив пан Зеник.