Німеччина: 673 мільйони євро від церковних структур на благодійність у світі
  • Пон, 18/09/2023 - 15:21

Церковні організації Німеччини підбили підсумки міжнародної благодійної діяльності, що охоплює проекти, реалізовані як єпископською конференцією та окремими дієцезіями, так і працю різних організацій.

Німецькі католицькі дієцезії, чернечі ордени та міжнародні благодійні організації у 2022 році профінансували душпастирські й соціальні проєкти та проєкти розвитку в усьому світі на суму приблизно 673 мільйони євро. Ця цифра походить із щорічного звіту «Weltkirche 2022» (Світова Церква 2022), опублікованого 15 вересня 2023 року. Його готує спеціальна комісія Єпископської Конференції, в якому представлені найважливіші суб'єкти Католицької Церкви, що діють на міжнародному рівні.

Завдяки звітам про проєкти допомоги в Африці, Азії, Латинській Америці та Східній Європі, щорічний звіт пропонує активний погляд на діяльність Церкви в усьому світі. Поточне видання зосереджене на ситуаціях війни та насильства, а також на питаннях про те, як життя і віра можливі в таких умовах. Фінансова статистика надає звіт про походження та використання коштів, які були спрямовані на діяльність «Світової Церкви».

Ці гроші походять здебільшого з пожертв, збірок та податкових відрахувань, призначених для Церкви. Пожертви католицьким благодійним організаціям та чернечим орденам у 2022 році склали майже 425 мільйонів євро. Крім того, 29 мільйонів євро надійшло від збірок на спеціальні проєкти міжнародного характеру. Німецька єпископська конференція та окремі дієцезії підтримали працю різних благодійних організацій коштами з податкових відрахувань на суму майже 47,8 мільйонів євро. Були отримані також державні субвенції на пітримку проєктів розвитку Церкви в світі та надання допомоги в надзвичайних ситуаціях і стихійних лихах.

Конференція «Weltkirche» складається з представників Німецької єпископської конференції, дієцезій, Німецької конференції вищих настоятелів чернечих орденів, благодійних організацій (Adveniat, Caritas Internationalis, дитячої місіонерської організації «Die Sternsinger», Misereor, Missio Aachen und Munich, Renovabis, Bonifatiuswerk), асоціацій та інших інституцій, що діють у Німеччині в рамках підтримки благодійних ініціатив у всьому світі. Щорічний звіт, окрім тематичного фокусу та статистичного розділу, пропонує огляд різноманітної міжнародної діяльності організацій-учасниць.