Папа: майбутнє буде процвітаючим, якщо побудоване на братерстві
  • Нед, 17/09/2023 - 21:24
Недільну молитовну зустріч з паломниками Папа Франциск завершив проханням супроводжувати молитвами його подорож до Марселя, яка відбудеться наступної п’ятниці з метою участі в «Середземноморських зустрічах».

Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 17 вересня 2023 р., уділивши присутнім своє благословення, Папа Франциск нагадав про те, що вже через кілька днів вирушить у свою чергову Апостольську подорож.

«У п’ятницю, – сказав він, – я поїду до Марселя, щоби взяти участь у завершенні Rencontres Méditerranéennes – прекрасної ініціативи, яка почергово відбувається у важливих містах Середземномор’я, збираючи церковних і цивільних провідників з метою сприяння шляхам миру, співпраці та інтеграції навколо mare nostrum, звертаючи особливу увагу на явище міграції».

Як зауважив Святіший Отець, міграція в цьому регіоні «становить непростий виклик», про що свідчать також і щоденні випуски новин, але «його слід долати разом», бо це є важливим для майбутнього, «яке буде процвітаючим лише якщо буде побудоване на братерстві, ставлячи на першому місці людську гідність і конкретних людей, насамперед, найбільш потребуючих».

«Прохаючи вас супроводжувати цю подорож молитвою, хочу подякувати цивільній та релігійній владі, а також усім тим, хто працює над підготовкою зустрічі в Марселі, місті, багатому народами, покликаному бути портом надії. Вже тепер вітаю всіх його мешканців, з нетерпінням чекаючи зустрічі з багатьма дорогими братами і сестрами», – сказав Папа Франциск.