Папа обідав з убогими та дізнався їхні очікування від Церкви
  • Чтв, 12/10/2023 - 17:58

Святіший Отець Франциск обідав із групою римських бідних у своїй резиденції у вівторок під час другого тижня Синоду про синодальність.

«Як і учасників синодальної асамблеї, гостей обіду запитали чого вони очікують від Церкви, – сказав журналістам 11 жовтня Паоло Руффіні, очільник інформаційної комісії Синоду. – Їхньою першою відповіддю, яку повторювали, було «любов, тільки любов».

Руффіні назвав обід у Домі св. Марти «circolo minore» («у вузькому колі»). На трапезі також був присутній кардинал Конрад Краєвський, папський елемозинарій.

За словами учасників комунікаційної групи, бідні були однією з головних тем синодальних дискусій у вівторок, 10 жовтня.

«Темою, яку інтенсивно обговорювали, були бідні. Бажання церкви, яка була б для бідних, яка б була скромною, принижувала себе і йшла з бідними», — сказала 11 жовтня секретар інформаційної комісії Шейла Леокадія Пірес.

«Ми повинні пам’ятати, що бідні мають багато облич і, зазвичай, виключені або можуть бути відкинені з суспільства», – додала вона, зазначивши, що, на думку деяких членів Синоду, «бідні виключені більше, ніж будь-яка інша група, що переживає відсторонення».