Папський посланець зустрівся із представником МЗС Китаю
  • Птн, 15/09/2023 - 11:58

В рамках місії, дорученої Папою Франциском у пошуках шляхів до миру, кардинал Меттео Дзуппі зустрівся із спецпредставником МЗС Китаю з евроазійських питань.

Прес-служба Святого Престолу поширила повідомлення про те, що кардинал Маттео Дзуппі, Архиєпископ Болоньї та Голова Італійської єпископської конференції, який в рамках своєї місії посланця Папи Франциска від 13 до 15 вересня 2023 року здійснює візит у Китай, в четвер, 14 вересня, був прийнятий у Міністерстві закордонних справ, де мав зустріч із Спеціальним Представником із євроазійських питань Лі Хуеєм.

«Розмова, яка проходила у відкритій і сердечній атмосфері, була присвячена війні в Україні та її трагічним наслідкам, наголошуючи на необхідності об'єднання зусиль для розвитку діалогу та пошуку шляхів, які призведуть до миру. Було також обговорено проблему продовольчої безпеки, з побажанням, що найближчим часом можна буде гарантувати експорт зернових, особливо для країн, які перебувають у зоні найбільшого ризику», – читаємо в комюніке.