Патріарх Кіріл звинуватив усіх хто не належить до його патріархату в злобі
  • Нед, 24/08/2014 - 22:05

Як повідомляє прес-служба московського патріарха, сьогодні 24.08.2014р. московський патріарх Кіріл після відправи у Ніколо-Пешноському монастирі, розповідаючи про вчорашню трагедію у місті Кіровське Донецької області, звинуватив у трагедії «тих, що не належать» до Московського патріархату.

23.08.2014р. підчас артилерійського обстрілу міста Кіровське снаряд влучив у московську православну церкви в часі Богослужіння вбивши трьох чоловік. Як відомо саме проросійські та російські бойовики, які декларуються свою приналежність до Московського патріархату обстрілюють артилерійським вогнем міста і села в зоні АТО.

Перед цим патріарх московський згадав свого листа Константинопольському патріарху Варфоломію та листа до ООН, ОБСЄ і Ради Європи. У цих листах він звинуватив «розкольників», «уніатів» та українську владу у переслідуванні московських православних в Україні. Посилаючись на цей лист очільник Московського патріархату фактично звинуватив «розкольників», «уніатів» та українську владу в трагедії, яка сталася в Кіровському.

«Я не вірю, що на храм випадково міг бути кинутий снаряд, я не вірю, що це могла зробити православна людина, яка належить до нашої церкви, але я знаю якою злобою дихають ті, хто не належать до нашої церкви» - оголосив патріарх Кіріл, звинувативши усіх, хто не належить до Московського патріархату в злобності.

Після цих звинувачень патріарх Кіріл почав лякати своїх прихожан, що цілячись у кіровський храм «розкольники», «уніати» і українська влада, ймовірно, цілилися саме в нього та його прихожан: «І не виключено, що цілячись у цей храм, вони цілилися у всіх нас, у всю святу Русь, у всю історичну Русь…»

Наприкінці своєї обвинувачувальної промови московський патріарх знову ствердив, що на його думку, єдиним стабілізуючим фактором в Україні є УПЦ МП.