Солідарність Папи із страждаючими від війн і заклик до водіїв
  • Нед, 19/11/2017 - 16:24

Промовляючи після проказування молитви «Ангел Господній» до прочан, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані в неділю, 19 листопада 2017 р., коли відзначався перший Всесвітній день убогих, Папа Франциск скерував свою думку тих, які страждають від наслідків війни.

«Сьогодні, – сказав він, – особливим чином хочу згадати ті народи, які переживають болючу бідність з причини війни та конфліктів. Тому знову звертаюся до міжнародної спільноти із палким закликом докладати всі можливі зусилля для того, щоб сприяти мирові, особливо, на Близькому Сході. Особливу думку скеровую до дорогого ліванського народу й молюся за стабільність в країні, аби вона й надалі залишалася “посланням” пошани і співжиття для всього регіону та цілого світу».

Святіший Отець також запевнив свої молитви за екіпаж аргентинського підводного човна, з яким втрачено зв’язок і пригадав про відзначення Дня пам’яті жертв ДТП, встановленого ООН. «Заохочую громадські інституції посилювати старання в ділянці запобігання та закликаю водіїв до розсудливості й дотримання правил, що є першою формою захисту себе та ближніх», – сказав він.