Українське Різдво у Римі
  • Птн, 08/01/2016 - 10:40

Українська громада Рима спільною молитвою в соборі Святої Софії та святвечором в українських традиціях вшанували Різдво Христове.

6 січня у Навечір’я Різдва у соборі Святої Софії численні мігранти з України молилися Велике Повечір’я. Після молитви молодіжна спільнота  собору представила театралізований вертеп, а відтак близько двохсот парафіян собору зібралися на  український святвечір з традиційними українськими стравами.  Такий захід організовується при головній українській святині в Римі  вже третій рік поспіль. Його головне завдання – об’єднати українських заробітчан за різдвяним столом та подарувати відчуття Різдва в українських традиціях тим, хто є самотнім в реаліях мігрантського життя.

У день празника Різдва Христового в соборі Святої Софії відбулась Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Діонісій, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії. Вітаючи вірян із різдвяними святами, владика Діонісій закликав усіх у Рік Божого Милосердя “дати місце, щоб у нашому серці народився Ісус Христос... Адже Божа любов в особі маленького Ісуса виходить назустріч усім вбогим людям, не зважаючи на їх національність, соціальний статус, релігійну приналежність чи політичні вподобання”. 

Разом з архієреєм Божественну Літургію співслужив о. Генезій Віомар, Протоархимандрит ЧСВВ, о. Діонісій, Духівник папської колегії св. Йосафата, о. Августин Атаманюк, душпастир з Німеччини.

Прес-служба товариства “Свята Софія”