Важкі питання. Чи є смертним гріхом куріння трави раз на місяць?
  • Втр, 24/03/2015 - 23:35

ПИТАННЯ: Чи є смертним гріхом куріння трави раз на місяць, за компанію з друзями?

ВІДПОВІДЬ:  Іноді людина не усвідомлює, що та чи інша дія є смертним гріхом, і ця помилка пояснюється неадекватним сприйняттям своїх вчинків, а також певного стилю життя, при якому поступово стираються межі між добром і злом.

Вживання «легких наркотиків» раз на місяць або навіть рідше є смертним гріхом, по-перше, тому, що воно також може призвести до наркоманії, бо свідоме вживання наркотиків один раз відкриває шлях більш частого вживання. Дослідження також показали, що легкі наркотики впливають на психіку, навіть якщо це може проявитися лише через роки. Крім того, вживання «легких наркотиків» - це погане особисте свідчення перед іншими. Не кажучи вже про те, що навіть нерегулярне вживання наркотиків - це підтримка наркоторговців і злочинців, які руйнують людські життя і цілі родини. Таким чином, куріння трави навіть зрідка - це смертний гріх, в якому слід каятися на сповіді.

Звернемося до Катехизму Католицької Церкви (2291): «Вживання наркотиків завдає руйнівної шкоди людському здоров'ю та життю. За винятком чисто терапевтичних показань, це дуже тяжка провина. Нелегальне виробництво і контрабанда наркотиків - злочинна діяльність, яка є прямою співучастю (оскільки спонукають їх здійснювати) у діях, що різко суперечать моральному закону».