Вчителя відсторонили від роботи за те, що назвав ученицю «дівчиною»
  • Чтв, 30/11/2017 - 14:15

Вчителя в Оксфорді відсторонили від роботи і йому загрожує звільнення за те, що він випадково назвав дівчину «дівчиною».

«Цей випадок один із багатьох, коли вчителів примушують замовкнути або понести покарання у випадку, якщо вони не погоджуються слідувати сучасній трансгендерній лінії», - зазначає представниця Християнського юридичного центру.

Джошуа Саткліфф є вчителем математики учнів середніх і старших класів школи Стоунвол, яка заявляє, що «веде боротьбу з гомофобією, біфобією та трансфобією».

Саткліфф, котрий є християнином і одним із улюблених учнями вчителів, поважав правила школи, звертаючись до усіх учнів по-імені, уникаючи займенників.

Однак 2 листопада, працюючи з групою дівчат (одна з яких ідентифікує себе чоловіком), намагаючись заохотити їх до кращої роботи, сказав: «Чудово, дівчата!». Усвідомивши свою «помилку», він одразу вибачився перед даною студенткою і сказав, що це було незумисно. Однак, ця обмовка може коштувати йому роботи.

Мати трансгедерної дитини одразу подала скаргу на вчителя за те, що він неправильно звернувся до її доньки, яка стане чоловіком.  Керівництво школи відсторонило Саткліффа від уроків, визнавши, що він був винен і «проявив дискримінаційну поведінку» та порушив «політику рівності школи».

Як інформує LifeSiteNews, це вже не вперше Саткліффа переслідують за його християнську віру. Близько півтори роки тому він очолював популярний гурток з вивчення Біблії, який відвідували понад сотня учнів. Директор закрив цей гурток «з технічних причин», водночас дозволивши проведення інших клубів, в т.ч. ЛГБТІ.