Відеозвернення Папи Франциска до марокканського народу
  • Птн, 29/03/2019 - 11:56

Напередодні своєї Апостольської подорожі до Марокко, Глава Католицької Церкви звернувся із відеопосланням до народу цієї країни, вже заздалегідь дякуючи за гостинність.

«Дорогий народе Марокко! As-Salamu Alaikum! Вже незадовго прибуду до вашої країни з дводенним візитом. Дякую Богові за те, що дає мені таку можливість», – цими словами Папа Франциск розпочинає своє відеопослання до марокканського народу, поширене в четвер, 28 березня 2019 р., за два дні до початку Апостольської подорожі до цієї країни. Він, насамперед, складає подяку Королю Моххамедові VI за запрошення та представникам влади за «старанну співпрацю».

Слідами Івана Павла ІІ як паломник миру

«Слідами мого святого попередника Івана Павла ІІ, прибуваю як паломник миру й братерства в світі, що дуже їх потребує. Як християни і мусульмани, ми віримо в Бога Творця Милосердного, Який створив людей та помістив їх у світі, щоб вони жили як брати, шануючи одні одних у відмінностях та допомагаючи одні одним в потребах; Він ввірив їм землю, наш спільний дім, щоб відповідально її оберігати та зберегти для майбутніх поколінь», – зазначає Папа, стверджуючи, що можливість «безпосередньо розділити ці переконання» під час зустрічі в Рабаті викликає у нього радість.

Важливі зустрічі

Глава Католицької Церкви також зазначає, що ця подорож стане нагодою відвідати місцеву християнську громаду, щоб підбадьорити її в прямуванні вперед, а також зустрітися з мігрантами, що є «закликом разом будувати справедливіший і солідарніший світ». «Дорогі друзі марокканці, вже відтепер сердечно дякую за вашу гостинність і, насамперед, за ваші молитви, запевняючи у своїх молитвах за вашу дорогу країну. До скорого!» – підсумовує Папа.