Папа Франциск: у молитві чіткіше розпізнаємо свої цілі
  • Пон, 18/09/2023 - 13:26

Зустрічаючись із членами Згромаджень Роґаціоністів Ісусового Серця та Сестрами Дочками Божественної Ревності, Святіший Отець наголосив на потребі адорації та важливості служіння Божому люду.

У понеділок, 18 вересня 2023 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції учасників зустрічей Згромаджень Роґаціоністів Ісусового Серця та Сестер Дочок Божественної Ревності, харизмою яких є молитва за покликання до священичого стану. У своєму слові Святіший Отець зосередився на темі молитви.

Молитва, яка увиразнює сенс

Говорячи про святого Аннібале Марію ді Франчіа, засновника двох Згромаджень, Папа Франциск зауважив, що саме молитва проходить червоною ниткою через все його життя, а особливо вимір адорації. «Коли людина ставить себе, слухняну і смиренну, перед Богом, вона часто отримує особливе розуміння сенсу свого життя: саме у вірній і наполегливій молитві, зокрема в адорації, все набуває гармонії, вона чіткіше усвідомлює свої цілі, знаходячи в Господі силу і світло для їх здійснення згідно з Його планом», – зазначив Святіший Отець. Він додав, що тривалий та щоденний діалог з Богом, а також звернення до Нього перед кожним важливим рішенням та подією, дають людині важливі орієнтири.

Бути надійними свідками для молоді

Інший важливий елемент харизми ченців та черниць, які наслідують приклад свого засновника, є молитва за пастирів для Божого люду. У цьому контексті Папа зауважив, що потрібно молитися не у значенні переконування Бога послати пастирів, неначе Він не дбає про свій люд, але дедалі більше переповнюватися Його батьківською та материнською любов’ю, щоб молячись, бути чутливими до потреб Його дітей. «Будьте фахівцями в мистецтві молитви та любові: руки, з'єднані перед Богом, і руки, звернені до братів і сестер», – закликав Святіший Отець. За його словами, сьогодні багато молоді потребують надійних свідків і провідників, які, показуючи їм красу життя, проведеного в любові, допоможуть відгукнутися на Боже запрошення. У такий спосіб молитва стає важливим засобом у даному завданні. «Ви народилися зі з'єднаних рук святого, який своєю молитвою посвятив вас Христу», – зазначив Папа, запрошуючи на завершення продовжувати молитися за покликання до священства і за нього.