«Велика Коляда 2013» завершальний гала-концерт
  • Пон, 28/01/2013 - 00:00

Великим гала-концертом у неділю 27 січня закінчився фестиваль «Велика коляда». У Храмі Пресвятої Євхаристії понад 2 год звучали традиційні колядки у виконанні різних хорів та гуртів.

 

На цьому торжестві коляди були присутні: Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський, міський голова Львова Андрій Садовий, понад 10 народних колективів та переповнений храм поціновувачів творчості українського народу.

 

Учасників концерту привітав владика Венедикт: Усі ми бачимо, як змінюється світ, середовище, коли приходить свято Різдва Христового. Ми відчуваємо велику радість. Хай ця радість щодня буде з вами, – зазначив єпископ.

 

Ми маємо велике щастя бути у цій аурі, аурі нашої доброї коляди. Шкода, що нема такого великого залу, храму, щоб усі українці зібрались разом і відчути насолоду від нашої коляди. Наша коляда – це чистий звук для душі. Я дякую усім за це чудо. Бажаю, щоб ця коляда була більшою, ширшою, – розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

 

Відтак, у гала-концерті взяли участь: фольк-гурт «Трояка ружа», зведені хори, гурт автентичної музики «Коралі», народний фольклорний ансамбль «Борщів’янка», народний аматорський фольклорний колектив «Писанка», чоловічий вокальний ансамбль «Шоста Нота», театр «Мета», Лауреат всеукраїнський та міжнародних конкурсів, лауреат премії ім. Василя Стуса  Софія Федина, група «Древно», Вокальна формація «Modus Vivendi» храму св. ап. Петра і Павла УГКЦ, етногурт «Сільська музика» та молодіжний фольклорний гурт «Веснянка» Рівненського міського Палацу дітей та молоді та інші. Режисер-постановник – Надія Дзвоник, ведуча – Софія Федина.

 

Як розповів настоятель Храму Пресвятої Євхаристії отець Юрій, загалом у фестивалі «Велика коляда» цього року взяли участь понад 70 колективів, які щодня з 7 січня колядували у Львові. Спеціально на фестиваль завітали дитячі колективи з Рівного, Житомира, Євпаторії, Одеси, Києва. Виступив сьогодні також гурт з Польщі. Окрім колядок, глядачі змогли побачити виступ вертепу, традиційні поліські народні строї та послухати колядку у виконанні лірника.

 

За матеріалами http://city-adm.lviv.ua / http://www.ugcc.lviv.ua