Милосердя і солідарність

  • Середа, Березень 13, 2024 - 12:43

    Дванадцять місяців, від 13 березня 2023 року до сьогодні, пронизані понад 130 закликами, присвяченими "стражденній" Україні та понад 60 закликами до припинення вогню на Близькому Сході, що супроводжувалися закликами до глав держав до «креативних зусиль» задля «справедливого і тривалого миру», продиктованими болем від того, що людство переживає «темну годину».

     

  • Середа, Березень 13, 2024 - 11:01

    Після завершення пленарної асамблеї Австрійської єпископської конференції від 4–7 березня в Санкт-Георген-ам-Лянгзее католицькі єпископи Австрії знову виступили зі зверненням щодо війни в Україні до міжнародної спільноти, духовенства, вірних та усіх людей доброї волі.

  • Вівторок, Березень 12, 2024 - 16:58

    В інтерв’ю для італійського часопису «Corriere della sera» Державний Секретар Святого Престолу ділиться своїми думками про висловлювання Папи Франциска, які прозвучали під час розмови з журналістом швейцарського італомовного каналу RSI.

     

  • Понеділок, Березень 11, 2024 - 17:25

    Відповідно до рішення Синоду Єпископів УГКЦ, М’ясопусну неділю проголошено Днем соціального служіння та благодійності, а дні між неділею про Блудного сина та М’ясопусною — соціальними днями, закликаючи в такий спосіб усіх вірних подбати про тих, хто потребує допомоги.

  • Понеділок, Березень 11, 2024 - 17:20

    8 березня виповнилося два роки як ужгородські парафіяни, а саме чоловіки братства святого Йосифа, стають щовівторка духовним фронтом захисту для нашої неньки України. Більш того долучаються жінки, діти, цілі сім’ї та пересічні люди міста.

    На площі біля храму святого Георгія в Ужгороді з могутньої зброєю проти зла – зі святим розарієм щотижня лунає спільна молитва за мир, за закінчення війни, за тих, хто нас боронить фізично на фронті.

  • Понеділок, Березень 11, 2024 - 12:12

    У неділю, 10 березня 2024 року, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав виголосив проповідь під час Святої Меси в римо-католицькому катедральному соборі Святого Патріка в Нью-Йорку (США), у якій зокрема подякував за постійну підтримку католикам у США, архиєпископу Нью-Йорка кардиналові Долану, організації «Допомога Церкви в потребі», а також закликав усіх бути знаком надії для українського народу. Трансляцію Меси наживо дивилися 6 мільйонів людей у США.

  • Понеділок, Березень 4, 2024 - 18:29

    Світські медіа свідомо мовчать про переслідування, яких зазнають сьогодні християни, каже Алессандро Монтедуро, директор італійського відділення Папської організації “Допомога Церкві в потребі”. Як приклад він згадує події останніх днів: у Буркіна-Фасо джихадисти вбили 15 християн під час молитви, в Ефіопії вбили чотирьох коптських монахів, а на Гаїті банди викрали 7 монахів. В Італії світські ЗМІ не згадали про це жодним словом, говорить Монтедуро. Про це пише Vatican News.

  • Субота, Березень 2, 2024 - 23:39

    Голова Відділу соціального служіння УГКЦ владика Василь Тучапець звернувся до єпископів, священників і всіх вірних із проханням виявити особисту солідарність із тими, кого суспільство забуло й відкинуло, — у М’ясопусну неділю провести збірки пожертв на єпархіальний Карітас та соціальні ініціативи парафій і єпархій. Про це екзарх Харківський зазначив у Зверненні з нагоди соціальних днів і Дня молитви, посту та милостині в УГКЦ.

  • Субота, Березень 2, 2024 - 23:19

    2 березня в Бучі уздовж вулиці Яблунська провели Хресну дорогу в молитовну пам’ять про невинно вбитих жертв війни. Про це повідомила пресслужба Київської архиєпархії.

  • П'ятниця, Березень 1, 2024 - 14:51

    Наступного дня після 2-ї річниці повномасштабної війни в патріаршій прокатедрі Святої Софії в Римі відбулася велелюдна молитва за Україну та вшанування пам’яті всіх військових, цивільних, дітей, які загинули під час російської агресії в Україні. Про це повідомила пресслужба Товариства «Свята Софія» в Римі.

    Щоби висловити солідарність із нашим народом і молитовно згадати загиблих українців, до собору прибули уповноважені особи та посли при Апостольській столиці.

  • П'ятниця, Березень 1, 2024 - 14:42

    Папа: будьмо свідками Євангелія, приймаючи вразливих

    У зверненні до учасників формаційного курсу щодо соціального служіння потребуючим, Святіший Отець наголосив на потребі наслідувати Христову близькість, виявляючи свою турботу потребуючим.

     

  • П'ятниця, Березень 1, 2024 - 14:23

    У 2-гу річницю повномасштабного вторгнення в Україну, 24 лютого, на території собору Святої Софії в Римі волонтери й парафіяни прокатедри об’єднали свої сили для відправлення чергової вантажівки з гуманітарною допомогою. Про це повідомила пресслужба Товариства «Свята Софія» в Римі.

  • П'ятниця, Березень 1, 2024 - 10:04

    В інтерв’ю для Радіо Ватикану -Vatican News отець Томас Швартц, Генеральний директор «Renovabis» розповідає про допомогу, яку вони не припиняють надавати постраждалим від повномасштабної війни в Україні та їхні зусилля, спрямовані також на те, щоб про цю війну не забули.

     

  • Четвер, Лютий 29, 2024 - 12:48

    25 лютого в м. Вотерфорд в Ірландії помолилися Хресну дорогу до 2-ї річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

    Про це повідомила парафія УГКЦ у Вотерфорді.

    На молитовному заході були присутні почесні гості, зокрема мер Вотерфорда Джо Конвей (Joe Conway), ірландці, які прийшли підтримати українців, парафіяни з Вотерфорда, Кілкенні, Вексфорда й інших містечок.

    У промові о. Андрій Сов’як зазначив, що молитва поповнює духовні й моральні сили, єднає нас із живим Богом — Ісусом Христом.

  • Четвер, Лютий 29, 2024 - 12:43

    Близько тисячі молодих християн, учнів християнських шкіл, минулої п’ятниці пройшли Via Dolorosa в Єрусалимі, молячись Хресну дорогу в намірі миру. Прилюдна молитва відбулася вперше після загострення конфлікту в Святій Землі.

     

  • Четвер, Лютий 29, 2024 - 12:28

    Уже 2 роки Україна живе в умовах повномасштабної війни, яку розпочала росія. Цей час кардинально змінив життя людей, зокрема й життя Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви. Блаженніший Святослав в інтерв’ю для католицького видання «Aleteia» розповів про свій духовний досвід у час війни, про те, як 2 роки повномасштабного вторгнення вплинули на нього, його служіння та життя українців загалом.

    Я зранений. Щоразу, коли російські ракети пролітають над моєю резиденцією, моя перша реакція — це надмірна активність

  • Середа, Лютий 28, 2024 - 15:26

    З нагоди 2-ї річниці російського повномасштабного вторгнення в Україну, 22 лютого, італійський Державний монетно-поліграфічний інститут випустив бронзову медаль «Два роки українського опору», викарбувану за дизайном студентів Школи медальєрного мистецтва в Римі. Про це повідомляє пресслужба Релігійного товариства «Свята Софія».

  • Середа, Лютий 28, 2024 - 13:22

    Наприкінці загальної аудієнції 28 лютого 2024 р. у ватиканській Залі Павла VI, Папа закликав згадувати у молитві народи, які страждають від воєн і насилля. Про це повідомляє Vatican News.

  • Середа, Лютий 28, 2024 - 13:14

    Понад 1 200 людей зібралися в центрі Клівленда, щоб помолитися за мир увечері в суботу, 24 лютого, у 2-гу річницю російського вторгнення в Україну. Римо-католицька єпархія Клівленду на чолі з єпископом Едвардом К. Малесічем спільно з єпископом Богданом Данилом з Української католицької єпархії Святого Йосафата з осідком у м.

  • Середа, Лютий 28, 2024 - 13:03

    Через Державного Секретаря Святого Престолу Папа Франциск склав співчуття християнській та мусульманській громадам Буркіна-Фасо, де скоєно напади на католицький храм і мечеть.

     

Сторінки