Заява Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій щодо чергового воєнного злочину держави-терориста проти України
  • Втр, 09/07/2024 - 13:54

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), до складу якої входять різні християнські Церкви, юдейська та мусульманські спільноти України, категорично засуджує терористичну атаку, яку 8 липня 2024 року російська федерація вчергове здійснила на українські міста, цивільну інфраструктуру, дитячі лікарні, пологовий будинок і мирних людей.  

Воєнним злочином та актом особливої жорстокості та зневаги до людського життя і Бога стали цілеспрямовані ракетні удари рашистської росії по дитячій лікарні «Охматдит», пологовому будинку та інших лікарнях. До відома широкого загалу: дитяча лікарня «Охматдит» у Києві на національному рівні є аналогом всесвітньо відомої ватиканської дитячої лікарні «Bambino Gesù» в Римі (Італія). 

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звертається до урядів усіх держав світу, для яких людське життя, зокрема життя дітей, є справжньою цінністю та які насправді, а не декларативно шанують норми міжнародного права:

- засудити дії російської федерації проти України, визнавши росію державою-терористом;

- припинити економічні відносини з російською федерацією, щоб не бути співучасниками у воєнних злочинах росії проти України та геноциді українського народу;

- вжити всіх заходів, щоб зупинити агресію росії проти України та відновити міжнародне право;

- надати Україні необхідні засоби для захисту життя, зокрема додаткові засоби противоповітряної оборони, літаки, засоби РЕБ і все необхідне для оборони і відновлення територіальної цілісності України.

ВРЦіРО вкотре закликає Всесвітню Раду Церков, Конференцію Європейських Церков та інші міжнародні міжконфесійні організації розглянути питання про притягнення до моральної та іншої відповідальності російської православної церкви, яка всіляко підтримує агресію російської федерації проти України, розпалює міжнаціональну і міжконфесійну ворожнечу та через проповідь ідеології «русского міра» спонукає до геноциду українського народу. 

Ми розділяємо страждання, біль із сімʼями, які втратили своїх рідних і близьких та які потерпають внаслідок терористичних дій і воєнних злочинів держави-терориста росії. Дякуємо Силам оборони України та просимо Бога благословити їхнє служіння успіхом і перемогою. 

Молимося за український народ і кожну людину, щоб Всевишній  дав сили бути міцними духом і перемогти зло!