Католикофобія

  • П'ятниця, Березень 15, 2024 - 12:02

    У середу, 13 березня, в Південно-Африканській Республіці вбили замбійського місіонера. Напередодні там же були вбиті троє коптських монахів. Цілком ймовірно, що ці два злочини не пов’язані між собою. Однак вони свідчать про те, що ситуація в Південній Африці стає все більш небезпечною, в тому числі і для християн. Про це пише Vatican News.

  • Вівторок, Лютий 27, 2024 - 14:01

    О. Феліче Паламара з італійської Кампанії ледь не отруївся під час Святої Літургії 24 лютого. Коли він збирався пити з чаші з Кров’ю Господньою, він відчув дивний запах і, стурбований, перервав літургійні обряди. Виявилося, що в чаші був відбілювач.

    Поліція провела розслідування та відправила чашу в лабораторію. Там підтвердили, що рідина в чаші містить відбілювач. За словами лікарів, священник міг би серйозно постраждати, якби випив з чаші, враховуючи той факт, що він страждає від астми та проблем з серцем.

  • Понеділок, Лютий 26, 2024 - 11:47

    Теракт у селі Ессакане в Буркіна-Фасо стався вранці під час Святої Меси у неділю, 25 лютого. Про це у своїй заяві повідомила дієцезія Дорі. Відомо про смерть 15 осіб, 2 отримали поранення.

  • Вівторок, Лютий 6, 2024 - 13:17

    Напад і плювки на настоятеля німецького бенедиктинського абатства Успіння Пресвятої Богородиці - Дорміціо отця Нікодима Шнабеля в Єрусалимі, вчинені радикальними ортодоксними євреями, викликали обурення. Латинський Патріархат Єрусалима, який представляє католиків у Святій Землі, різко розкритикував інцидент, який стався минулої суботи біля Стіни плачу в Старому місті Єрусалима. Про це повідомляє ekai.pl.

  • Четвер, Лютий 1, 2024 - 14:48

    Незважаючи на переслідування з боку режиму Даніеля Ортеги протягом багатьох років, «Церква все ще жива в Нікарагуа», — розповів священник з цієї країни.

    Священник, який вважає за краще залишатися анонімним з міркувань безпеки, сказав в інтерв’ю, що «парафіяльні спільноти та сім’ї продовжують страждати від вигнання їхніх пасторів і родичів».

  • Вівторок, Січень 30, 2024 - 18:27

    Цієї неділі у районі Сариєр міста Стамбул відбувся напад на католицький храм, в результаті чого одна особа загинула і багато отримали поранення. Відповідальність за напад на себе взяло радикальне ісламське угрупування «Ісламська держава».

    Як інформує Lifesitenews, двоє чоловіків в масках відкрили вогонь у храмі св. Марії під час освячення, в результаті чого 52-річний турок (не католик) Тансер Чіган загинув.

  • Неділя, Січень 28, 2024 - 15:33

    «Двоє нападників у масках атакували італійську церкву в Стамбулі в неділю, убивши одну людину, яка була на Літургії», — заявив міністр внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая на платформі X.

    Напад стався об 11:40 за місцевим часом у районі Сариєр у Стамбулі. «Нападники втекли; їх пошуки тривають", - сказав турецький міністр. "Ми рішуче засуджуємо цей жахливий напад", - додав він.

  • Вівторок, Січень 23, 2024 - 12:10

    Режим Даніеля Ортеги видворив з Нікарагуа ще трьох священнослужителів. Кількома днями раніше подібна доля спіткала двох єпископів, 15 священиків і двох семінаристів, які виїхали до Ватикану. Про це повідомляє ekai.pl.

    У Леонській єпархії працювали троє священників – монахи з Фундації Посвячених Місіонерів Найсвятішого Спасителя. Це отець Езекіель Буенфіл, отець Хосе Мігель Фігероа та отець Давид Перес.

  • П'ятниця, Січень 12, 2024 - 15:08

    У 2023 році щонайменше 132 католицьких священників і монахів були вбиті, викрадені чи ув'язнені. Це на вісім осіб більше, ніж попереднього року, повідомляє папська асоціація «Допомога Церкві в Потребі» (ДЦвП) у звіті, опублікованому 10 січня в Мюнхені. У звіті застерігається, що фактична кількість може бути більшою, оскільки в деяких країнах важко отримати достовірну інформацію.

  • Субота, Січень 6, 2024 - 10:40

    Відновляється затворницьке молитовне життя у монастирі у Ватиканських садах, який заснував святий Іван Павло ІІ і де протягом десяти років після зречення була резиденція Папи-емерита.

  • Четвер, Січень 4, 2024 - 14:04

    Іммігрант із Сирії хотів вбивати навколо катедрального храму Св. Стефана у Відні. Він погрожував працівникам служби безпеки, сказавши, що буде відрізати голови. Також заарештовано трьох осіб, які могли планувати напади у Відні, в тому числі на катедру.

  • Четвер, Січень 4, 2024 - 10:33

    Комуністичний Китай — це найвпливовіша країна серед гонителів християн. За останні роки китайський уряд запровадив жорстку систему обмежень та контролю над релігійними людьми, зокрема християнами. За нинішніх умов неможливо залишатися вірним християнином офіційно, адже підконтрольні уряду церкви стають засобами інтеграції християн в китайське комуністичне суспільство. При цьому КНР використовує язичницькі народні вірування для посилення впливу Пекіна на Тайвані.

  • Середа, Січень 3, 2024 - 16:19

    Двадцять католицьких місіонерів були вбиті у 2023 році, згідно з новим звітом від 30 грудня, опублікованим агенцією новин «Fides» Ватикану.

    Fides, агенція новин Папських місійних товариств, дійшла до цієї цифри, підрахувавши «всіх охрещених, залучених до життя Церкви, які померли насильницьким шляхом, а не лише «з ненависті до віри»».

  • Вівторок, Січень 2, 2024 - 11:53

    Наприкінці року інформагентство «Fides» приготувало рапорт про католицьких священиків, богопосвячених мирян і мирян-місіонерів, які загинули насильницькою смертю протягом року.

    Єпископ, 8 священників, 2 монахів-несвященників, семінарист, новик і аж семеро мирян-місіонерів. Таким є трагічний підсумок 2023 року за даними досьє, яке наприкінці року готує інформагентство «Fides», що діє при Дикастерії в справах євангелізації, збираючи дані про католицьке духовенство та всіх осіб, залучених у душпастирство і євангелізацію, які загинули насильницькою смертю.

  • Понеділок, Січень 1, 2024 - 18:33

    У суботу поліція Нікарагуа затримала ще чотирьох священників; загалом за останні три дні було заарештовано 12 священнослужителів. Це ще один недавній прояв антикатолицької діяльності президента Даніеля Ортеги, який оголосив відкриту війну Католицькій Церкві та її священникам.

  • П'ятниця, Грудень 29, 2023 - 16:19

    Ще одного священнослужителя заарештували в Нікарагуа. Цього разу режим затримав о. Карлоса Авілеса, генерального вікарія Архиєпархії Манагуа. Про це повідомляє Vatican News.

    О. Авілес був заарештований незабаром після зустрічі в курії Архиєпископа. Офіційних повідомлень від державної чи церковної влади досі немає. Проте відомо, що він не боявся висловлювати критику на адресу влади.

  • П'ятниця, Грудень 22, 2023 - 17:48

    Ординарій Сіуни був затриманий після того, як звершив прилюдну молитву за іншого єпископа, який перебуває у в’язниці від лютого, засуджений до 26 років тюремного ув’язнення.

  • Четвер, Грудень 7, 2023 - 16:01

    Російська окупаційна влада видала «розпорядження» про заборону на окупованій території Запорізької області діяльності Української Греко-Католицької Церкви, а також організацій «Лицарі Колумба» і «Карітас», які займаються соціальним служінням. «Розпорядження» т. зв. голови окупаційної військово-цивільної адміністрації Запорізької області колаборанта Євгена Балицького опубліковане на його офіційному сайті.

  • Середа, Грудень 6, 2023 - 10:37

    Священника з єпархії Окігве в Нігерії було викрадено 30 листопада, коли він їхав уділити таїнство помазання хворих парафіянину

    1 грудня єпархія оголосила, що отець Кінгслі Езе, який служить парафіяльним священником католицької церкви Святого Михаїла Умуекебі в нігерійському штаті Імо, був викрадений приблизно о 20 год. того вечора і його місцезнаходження невідоме.

    Канцлер єпархії, отець Прінсвілл Івуаньяну, підтвердив факт викрадення та попросив молитися за безпечне звільнення Езе, повідомляє CNA.

  • Вівторок, Грудень 5, 2023 - 13:39

    Єпископ Сальтільйо в мексиканському прикордонному штаті Коауїла Іларіо Гонсалес Гарсія оголосив про автоматичну екскомуніку («latae sententiae») одного чи кількох злодіїв, які вдерлися до католицької церкви, викрали й осквернили Євхаристію.

    Інцидент стався вранці 25 листопада в каплиці Святого Серця Ісуса, що є частиною парафії Богородиці Шенштатської, розташованої на околиці міста, повідомляє CNA.

Сторінки