Очільник єпископату Білорусі закликає молитися за духовенство
  • Втр, 14/05/2024 - 11:43

Глава Конференції Католицьких Єпископів Білорусі архиєпископ Юзеф Станевський звернувся до вірних із закликом молитися за священників, монахів, семінаристів і тих, хто думає над вступом цього року до духовної семінарії чи до монастиря.

Митрополит Мінсько-Могильовський згадав учорашній літургійний спомин Матері Божої Фатімської, а також говорив про травень як місяць, особливо присвячений Матері Божій. Він пригадав, що 13 травня 1917 р. у Фатімі Марія закликала вірних до молитви та навернення, а 13 травня 1981 р. на площі св. Петра в Римі своїм покровом Материнської Опіки вона захистила від смерті святого Івана Павла ІІ, який був Її великим шанувальником і відзначався глибокою марійською побожністю. “Сьогодні ми згадуємо ті події, в яких так яскраво виявилося втручання Пресвятої Богородиці, повторюючи: “Маріє, від віків не чувано, щоб Ти залишила того, хто до Тебе прибігає”. Тому заохочую вас, мої дорогі, молитися за священників, монахів, семінаристів і тих, хто цього року думає вступити до семінарії чи переступити поріг монастиря”, — закликав архиєпископ Станевський.

Очільник Конференції Католицьких Єпископів Білорусі зазначив, що діалог покликаних з Господом Ісусом триває й сьогодні, а піти за голосом Христа – це шлях, іноді позначений хрестом, хоча насправді він веде до справжнього щастя. “Я прошу вас молитися за наших синів і дочок, які пішли за Ісусом і які сьогодні вступають із Ним у діалог і роздумують про Його євангельське покликання... Я прошу вас молитися за тих, хто порівнює свої рани і біль із ранами Ісуса чи тих, які за ґратами мовчки повторюють: “Нехай буде воля Твоя”. Друзі, згадаймо й тих, хто вже покинув цей світ, помолившись і прикрасивши могилу травневими квітами вдячності. Особливо взиваймо до тих, які, як св. Іван Павло ІІ, благословляють нас “із вікна дому Отця ” – так нехай благословить нас наш покровитель. Від 13 травня до жовтня проситимемо у Марії, нашої Матері, допомоги в наших покликаннях і витривалості в наших покликаннях, щоб ми всі стали одним”, – закликав Митрополит Мінсько-Могильовський.

За матеріалами ekai.pl.