Білорусь: триває арешт місіонерів облатів
  • Пон, 13/05/2024 - 12:47

Як повідомлялося, 8 травня в Білорусі затримали двох священників зі Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної. Польська провінція, до юрисдикції якої належить Місія на тих теренах, дякує за солідарність та просить про подальшу молитву в намірах священників.

Речник Польскої провінції о. Павел Ґомуляк ОМІ повідомив, що отець Андрій Юхневич ОМІ та о. Павло Лемех ОМІ далі перебувають під арештом. Очікується, що 15 травня буде повідомлена оновлена інформація у справі священників.

«Просимо далі молитися в інтенції наших співбратів у Білорусі та вірних, які позбавлені душпастирської опіки. Польська провінція намагається всіляко допомогти у вирішенні цієї ситуації», – йдеться у повідомленні на сторінці місіонерів облатів.

Нагадуємо, що напередодні Вознесіння Господнього двох місіонерів облатів, які служать у дієцезіальному санктуарії Матері Божої Фатімської у Шуміліно (Вітебська дієцезія), заарештувала міліція. Отця Андрія та отця Павла звинуваючують у ніби-то диверсійній діяльності, що шкодить білоруській державі.