Нікараґуа: ув'язнені ієрархи та священники на свободі, майже всі прибули до Риму
  • Пон, 15/01/2024 - 11:15

Душпастирі, крім одного, прибули до Риму, де їх погодився прийняти Святий Престол.

Єпископи Роландо Хосе Альварес Лаґос, Ординарій Матаґальпи та Апостольський адміністратор дієцезії Естелі, та Ісідоро дель Кармен Мора Ортеґа, Ординарій Сіуни, а також 15 священиків і двоє семінаристів, загалом, 19 представників духовенства, що були ув’язненні в Нікараґуа, вийшли на свободу. Новину, поширену місцевими засобами комунікації, підтвердив місцевий уряд. За винятком одного, що залишився у Венесуелі, всі інші прибули до Риму, де є гостями Святого Престолу.

Нагадаємо, що єпископ Альварес був затриманий у єпископській резиденції в Матаґальпі 19 серпня 2022 року, разом зі священиками, семінаристами й мирянами, звинуваченими в «організації насильницької групи» з метою дестабілізації країни та атак проти конституційної влади. Згодом єпископ перебував під домашнім арештом у своєму приватному помешканні в Манаґуа, але від лютого минулого року перебував у в’язниці, засуджений до 26 років тюремного ув’язнення. Єпископ Ортеґа був затриманий 20 грудня минулого року.

У жовтні минулого року Святий Престол уже прийняв 12 священиків з Нікараґуа, які були звільнені з ув’язнення та видворені з країни.