Нікарагуа: влада заборонила процесії Хресної дороги та тисячі урочистостей Великого посту
  • Срд, 20/03/2024 - 17:47

Лівий режим президента Нікарагуа Даніеля Ортеги заборонив організацію приблизно 4800 заходів під час Великого посту по всій країні. Серед них заборонені переважно процесії Хресної дороги, а також інші публічні молитовні акти.

За словами Марти Патрісії Моліни, правозахисниці в Нікарагуа, влада там не погоджується на публічні молитовні акти під час Великого посту. Режим заборонив, серед іншого, Хресну ходу, а також релігійні заходи, пов’язані з Пасхальним Триденням.

«Серед цих 4,8 тис. релігійних заходів, заборонених режимом, також і святкування Вербної неділі», – сказала Марта Патрісія Моліна, назвавши дії влади Манагуа проти Церкви «політикою розбитого скла», інформує pch24.pl.

Вона зазначила, що парадокс майбутніх святкувань Страсного тижня полягає в тому, що в багатьох регіонах органи місцевого самоврядування організовують заходи, пов’язані з Великоднем, але без участі католицьких священників.

Церква піддається різним формам репресій з 2018 року, коли в Нікарагуа спалахнули соціальні протести проти лівого режиму Даніеля Ортеги. У наступні роки він почав ліквідовувати різноманітні католицькі інституції: від закладів соціального забезпечення до шкіл і ЗМІ.

За оцінками правозахисних організацій, з 2018 року режим Даніеля Ортеги та прихильники президента щонайменше 740 разів нападали на людей Католицької Церкви чи місця відправлення культу. За цей період влада Нікарагуа ув'язнила 55 священників і видворила з території країни 177 священнослужителів.