На формаційній зустрічі священники Львівської архиєпархії обговорили тему «Теологія тіла св. Івана Павла ІІ: євангеліє ІІІ-го тисячоліття»
  • Втр, 14/05/2024 - 22:23

14 травня 2024 р. у Львівській духовній семінарії у рамках діяльності Інституту постійної формації відбулася формаційна зустріч духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Тема: «Богослов’я тіла св. Івана Павла ІІ: євангеліє ІІІ-го тисячоліття».

Доповідач – Орися Уська, доктор богослов’я.

Кілька думок:

– Теологія тіла не для одружених людей, а прагнення усіх.

– Християн дивиться на світ як на сакраментальність. В тому числі і на тіло.

– Вознесіння Христа і Успіння Пресвятої Богородиці – це свято тіла. З тих пір, тіло починає брати участь у вічності. Жіноче тіло Марії

– Ненависть диявола спрямована на людське тіло. Щоб людина ненавиділа своє тіло.

Що таке Теологія Тіла?

Теологія Тіла святого Івана Павла ІІ пропонує бачення того, що означає бути вповні людиною, бути чоловіком і жінкою, біблійної аналогії подружньої любові Теологія Тіла глибоко створеними на Божий образ. За допомогою розкриття навіть більше – всієї місії Христової» (ТТ 49:3) у яскравому розкриває перспективу «всього Євангелія, усього вчення,
надприродному світлі. Занурення у це вчення з молитвою і роздумами дає «нове відкриття значення цілості існування,значення життя, яке включає в себе також значення тіла» (TT46:6).

Для кого Теологія Тіла?

Теологія Тіла – допомога і прекрасна надія у теперішні складні і темні часи, позначені тиском примусу життя в егоїзмі та самотності, ранами війни, розлук і туги.

Ми всі покликані до життя в повноті, в єдності духа і тіла, в глибокому інтимному звʼязку з Богом, а також між собою. Тому Теологія Тіла адресована до людей усіх станів: самотніх, одружених, священників, монахів і монахинь, усіх від 18 років і без верхньої межі у віці, з різним досвідом духовного життя і практик віри чи взагалі без них.

Світлини — брата Назара Підгребельного