Рада Кардиналів: роль жінки в Церкві – тема також і червневої зустрічі
  • Втр, 18/06/2024 - 23:59

Дорадчий орган, який Папа скликав для допомоги в управлінні Церквою, провів свою чергову зустріч. Як і під час засідань у квітні та лютому, темою була роль жінки в Церкві, а також захист неповнолітніх і діяльність єпископських конференцій.

 

У понеділок та вівторок 17 і 18 червня 2024 р. у Ватикані відбувалася чергова зустріч Ради Кардиналів, дорадчого органу, який Папа Франциск створив на початку свого понтифікату для допомоги в управлінні Церквою та проведенні реформ. Як повідомляє пресслужба Святого Престолу, у «Домі Святої Марти» на засідання, що проходили під проводом Святішого Отця, зібралися всі кардинали, що належать до Ради.

Як і під час попередніх кількох зустрічей, також і під час цієї частина праці була присвячена поглибленню ролі жінок у Церкві. В цьому допомогли окремі доповідачки. Зокрема, професорка Валентіна Ротонді зі Швейцарії представила погляд на економіку як на піклування та добре управління в перспективі глибоких стосунків між поколіннями, а Доната Горак, викладачка канонічного права, висвітлила різні антиномії, такі як справедливість і милосердя, дорадча влада і влада прийняття рішень, ієрархічний принцип і еклезіологія сопричастя, демократизація і монархічна модель у рамках ширших роздумів щодо канонічного права. Перший день завершився обміном думками на основі цих доповідей.

У вівторок, 18 червня 2024 р., кардинал Шон Патрік ОʼМеллі доповів про працю Комісії захисту неповнолітніх у тому, що стосується запобігання, а кардинал Освальдас Ґрасіяс доповів на тему діяльності єпископських конференції. Врешті, було відведено час на обмін думками про ситуацію в різних частинах світу, звертаючи особливу увагу на війни, що тривають у різних частинах світу.

Наступну зустріч заплановано провести в грудні 2024 року.