Карітас-Спес Україна: прийшли з допомогою та розбирали завали лікарні у Києві
  • Втр, 09/07/2024 - 09:41

Співробітники Місії «Карітас-Спес Україна» на чолі з виконавчим директором о. В’ячеславом Гриневичем та єпископом Київсько-Житомирської дієцезії Віталієм Кривицьким SDB привезли до лікарні воду, печиво, а також допомогли розбирати завали і прибирати наслідки руйнувань.

Про це Карітас-Спес Україна повідомляє на сторінці у фейсбуці.

8 липня країна-терористка вкотре продемонструвала свою демонічну сутність. Під масованим російським ракетним ударом опинилися мирні українські міста і цивільне населення. Цього разу ворог прицільно бив по лікарнях. У Києві зазнали пошкоджень 3 медичних заклади, серед них – Охматдит – найбільша дитяча лікарня в Україні, де щороку відбувається понад 7 тисяч складних операцій. Лікарня, яка є серцем дитячої медицини, зазнала жахливого удару в серце.

Одне з відділень зруйноване повністю, інші значно пошкоджені вибуховою хвилею. На момент ракетної атаки у зруйнованому відділенні перебували діти, батьки, лікарі. Багато поранених, ще не відома остаточна кількість загиблих. Завали розбирають, під ними можуть бути люди.

 

«Вразила чітка скоординованість дій і велика солідарність простих людей, – розповідає співробітниця Місії, менеджерка проєктів Карітас-Спес Україна Олена Кава. – Весь час, доки ми були на території лікарні, кияни приносили, воду, фрукти, продукти, дитяче харчування, серветки, ліки. Якщо координатори просили антибіотики загальної дії та знеболювальне, запити за лічені хвилини закривались. Хтось допомагав розбирати завали, хтось у цей час чекав на запит і миттю біг до аптек шукати все необхідне. Дуже важливо, що постраждалі не залишились наодинці з проблемами та болем. Люди мають підтримку навіть від простих перехожих. Молимося за всіх постраждалих від наслідків війни, особливо сьогоднішніх атак. Співчуваємо постраждалим».

Співробітники Карітасу отримали також контактні дані осіб, що відповідають за координацією допомоги, необхідної для лікарні. Гуманітарна місія триватиме надалі.

9 липня у Києві оголошено Днем жалоби.