10 смертельних трюків Сатани
  • Срд, 21/12/2016 - 16:24

Сатана – це змій. Пам’ятай це.

Він брехун і отець брехні.

Він діє в твоєму житті, намагаючись спокусити тебе до гріха і відтягнути від Бога, але він також діє у світі, намагаючись звести тебе, пожерти тебе. Він хоче, щоб ти втратив віру і відвернувся від Бога. Ось десять його трюків. Подивись на них і будь в курсі, що він може зробити.

1. Релятивізм -   це ідея про те, що не існує такого поняття як правда. Диявол не хоче, щоб ти вірив у правду, тому що, якщо правди нема, то нема правильного і неправильного, а якщо нема неправильного і правильного, тоді підходить все. Він може спокусити тебе до гріха набагато легше, якщо спочатку приведе тебе до віри у те, що нема такого поняття як гріх. Релятивізм є повсюди у нашому суспільстві. Він приймає різні форми. Інші трюки диявола у цьому тексті пояснюють деякі з різних форм релятивізму, які є пастками, в які ти можеш потрапити.

2. Індиферентизм – це ідея про те, що всі релігії є однаковими і не має значення, яку ти сповідуєш. Індиферентизм прийнятний у Протестантизмі. Як часто довелось тобі чути фразу: «Не має значення, до якої церкви ти ходиш, головне - любити Ісуса»? Цей індиферентизм успішно розширюється до мультикультуралізму. Люди кажуть, що не має значення, чи ти індус, мусульманин, юдей, сикх, буддист, католик – хто-небудь. «Всі ми піднімаємось на ту саму гору, але різними стежками». Може, це і правильно щодо шляху, але деякі стежки є кращими за інші, бо вони більш правильні і, щоб бути відвертим, деякі з них ведуть вниз гори, не на вверх. Щоб було ясно: Ісус Христос є найповнішим і повністю звершеним і фінальним об’явленням Бога людській расі, а Католицизм є найповнішим, найдавнішим і найдовершенішим єднанням з цим унікальним об’явленням Бога в Ісусі Христі.

3. Еклектизм – це близький родич індиферентизму. Еклектизм – це ідея про те, що ти можеш змішувати і поєднувати різні релігії і духовності, так як можеш в деяких закладах робити морозиво на свій смак. Люди думають, що це можливо, бо вони вже підписались під індиферентизмом. Обдумайте це. Ви не можете змішувати іслам і християнство чи буддійську духовність з католицькою молитвою. Це не схоже до власного морозива. Це швидше схоже на те, щоб накласти кетчуп на морозиво або вживати білу фарбу як вершки до кави. Не марнуйте зусиль.

4. Сентименталізм – це базувати моральні та віровизнанні вибори більше на емоціях, ніж на вічних істинах. Це можуть бути добрі або погані емоції. Тебе нервує хтось або чиїсь вибори, і ти базуєш свої моральні вибори і свою віру на злості. Або ти можеш почуватись солодко і гарно щодо чогось, і ти базуєш на цьому свій емоційний вибір. Наприклад, двоє хлопців хочуть «одружитися», а ти кажеш: «Ой, Ронні і Донні такі хороші хлопці! Чому б їм не одружитися, як і всім іншим?». Ти базуєш свій вибір на твоїх емоціях щодо Ронні і Донні, ти прагнеш бути «гарною» людиною і мати сентиментальні уявлення про весілля, святкування і великі дні. Не приймай важливих рішень лише на емоціях. На цьому шляху лежить хаос та темрява.

5. Утилітаризм – це базувати моральні вибори та вірування лише на тому, що видається ефективним, вигідним та економічним. Мама знаходиться в будинку пристарілих. У неї старечий маразм. Утримувати її там дорого. Доктори пропонують зробити їй ін’єкцію так, що «буде по проблемі». Не роби цього. Утилітаризм – це те, чого ми вбиваємо мільйони дітей через аборти. Це виглядає легкою справою. Зверніть увагу, як утилітаризм часто пов'язаний з сентименталізмом: «Ти ж не хочеш, щоб твоя мама і далі страждала? Ти ж навіть не дозволиш так відноситись до свого пса!» Бачиш, куди це  веде.

6. Інкременталізм – це довге слово на означення «кап, кап, кап». Іншими словами, диявол не виказує свій план відразу. Він перемагає цеглинка за цеглинкою. Це одна маленька брехня, одна маленька напівправда, тоді ще одна маленька брехня, тоді ще одна напівправда. Будь свідомим, що так діється від початку і не попадайся. Він зводитиме тебе на свої шляхи через сентименталізм тут, утилітарні аргументи там ,тут трошки індиферентизму, там чуть релятивізму. Він весь час працює, гризучи, ніколи не сплячи, ніколи не відпочиваючи.

7. Матеріалізм – я не говорю про ходіння до торгового центру на закупи до упаду. Це зменшена форма матеріалізму. Глибшою проблемою є зростаюче переконання, що не існує надприродної сфери. Бог, ангели, демони, небо і пекло? Все це лише міф. Не існує невидимого світу. Таїнства є лише символами. Церква є лише людською інституцією. Священики – не більш ніж соціальні працівники, одягнуті в чорне. Подружжя – це лише клаптик паперу, сповідь – не більш, ніж терапія і самодопомога, а хрещення і миропомазання є лише гарними ритуалами для наших дітей. Це матеріалізм. Впізнаєш? Зрікайся його усім своїм серцем. Це – брехня.

8. Сцієнтизм – це ідея про те, що єдиною правдою є правда наукова. Ніхто не визначає її як таку. Це – потужна брехня Сатани, тому що це одна з речей, яка просто приймається суспільством. «Всі ми знаємо, що наука заперечила Біблію, правильно?» Неправильно. Вся істина є Божою істиною і справжня наука є завжди сестрою справжньої теології. Сцієнтизм є відгалуженням передбачуваного атеїзму. «Не існує Бога. Є лише закони науки. І все». Вияви його і назви.

9. Ситуативна етика -  це інша назва морального релятивізму. Ідея полягає у тому, що не існує нічого доброго чи поганого без врахування намірів та обставин морального вибору. Якщо ти хотів добра і обставини це виправдовують, тоді все, що ти прийняв рішення робити, буде добрим. Величезна кількість католиків прийняли штучну контрацепцію, а тоді аборт, через ситуативну етику. Легко побачити, що ця форма релятивізму зазвичай пов’язана з сентименталізмом та утилітаризмом, щоб допровадити людей до вибору смертельного гріха, але ніколи не визнаючи цього і оправдуючи свій вибір. Це не католицьке. Не ведіться на це. Якщо ви стикаєтесь з важким моральним рішенням, то поговоріть зі своїм священиком чи добрим духовним порадником.

10. Універсалізм – ця отрута прямо з пекла є ідеєю про те, що Бог такий люблячий, добрий і милосердний, що не відправить нікого до пекла. Іншими словами: всі будуть спасенні. Це не тільки відверто суперечить Святому Письму, але також протиставиться всьому вченню Церкви за дві останні тисячі років. Це приспало багатьох у фальшивій безпечності, що в кінці кінців немає значення, що вони роблять і що обирають, бо всі вони в результаті попадуть на небо. Сатана любить універсалізм, бо він одягає свою брехню у одяг найбільшого атрибуту Отця: Божественного Милосердя. Найкращим способом відмовитись від цієї брехні є боятися пекла.