12 жовтня – спомин бл. Карло Акутіса
  • Втр, 12/10/2021 - 10:13

Карло Акутіс народився в італійській родині Андреа Акутіс та Антонії Сальцано. Хоча хлопчик побачив світ у Лондоні, куди подружжя переїхало на заробітки, після його народження родина повернулась до Мілана. Карло, як і інші діти його віку, ходив до школи, полюбляв футбол та комп’ютерні ігри.

Родина не занадто була побожною, чого не можна було сказати про Карла. Від раннього дитинства Євхаристія стала центром його життя. Перше Причастя він прийняв на два роки раніше усталеного віку, щодня брав участь у Святій Месі та щотижня сповідався. Карло мав велику любов до Богородиці та присвятив Їй життя. Євхаристію називав своєю дорогою до неба та не втрачав можливості зайти до храму, щоби поклонитися Пресвятим Дарам. У житті підлітка завжди знаходився час на Розарій, зустріч із бідними, яким Карло допомагав зі своїх кишенькових грошей, на захист осміяних однолітків та розвиток свого таланту – вивчення комп’ютерних технологій та створення програм.

Хоча хлопець не мав фахової освіти, проте досить швидко просувався в цій сфері – він програмував, робив монтаж фільмів, створював сайти. Карло став прикладом доброго використання інтернет-простору, оскільки не лише встановив для себе ліміт роботи з комп’ютером, а й визначив час доцільного перебування за ним. Аби багатьом розповісти про Божі справи, створив веб-сайт, де зібрав Євхаристійні дива з усього світу (http://www.miracolieucaristici.org/en/Liste/list.html), писав про святих. Карло не вагався свідчити про свою віру також сповідникам інших релігій. Він вважав, що кожна людина приходить на світ унікальною, але багато хто помирає, як фотокопія. Карло хотів бути схожим лише на Христа, реалізовував ідеали євангельського життя навіть у годину важких випробувань.

У 2006 р. Карло захворів на лейкемію, перебіг хвороби був досить гострим, і за два місяці хлопець відійшов до дому Отця. Страждання Карло пожертвував Богу за Папу Римського і Церкву.

2018 р. Церква визнала героїзм його чеснот. За заступництвом Карла сталося чудо, яке відкрило шлях до беатифікації. Його беатифікація відбулась 10 жовтня 2020 року.

 

Джерело: Католицький медіа-центр