33 християни – жертви різні в Нігерії
  • Суб, 11/01/2014 - 02:02

Озброєні чоловіки 6 січня вбили принаймні 33 особи і підпалили понад 30 домів у християнському селі Шононг у штаті Плато у центральній Нігерії. Вбивці, правдоподібно, є мусульманами-пастухами з народності Фуланів.

Оскільки більшість мешканців села в той час працювала на полі, то жертвами стали в основному жінки, діти і старці, які залишились вдома. Пастори евангельської Христової Церкви у Нігерії 7 січня поховали 33 жертви, а остаточна кількість вбитих досі не підтверджена.

Один із свідків, яким вдалось вижити, твердить, що до нападників приєднались також і солдати, місія яких полягала в охороні мешканців села.

Майже половина із 170 мільйонів жителів Нігерії є мусульманами, інша половина – християни. Перші оселились переважно на півночі країни, другі – на півдні. Незважаючи на це, ісламська секта Боко Харам добивається впровадження законів шаріату у всіх 36 штатах Нігерії (наразі ісламські закони обов’язкові лише у північних штатах) і заборони західної освіти.

Все це провокує економічно-культурний конфлікт між пастухами(мусульмани) і селянами(християни), який, за словами лідерів, не має релігійного підґрунтя.

За матеріалами: http://info.wiara.pl