33-метровий хрест викликав обурення мусульман Македонії
  • Нед, 17/11/2013 - 14:35

Рішення встановити в аеропорту македонської столиці 33-метровий хрест викликало бурхливе обурення албанської мусульманської меншини, повідомляє Eurasiareview.

Протест викликав той факт, що хрест буде видно з боку албанської, переважно мусульманської, частини Скоп'є. Обурення висловив старійшина албанської частини міста Адем Ахмед, назвавши будівництво провокацією по відношенню до мусульманських жителів.

«Нам досить 66-метрового хреста, який видно звідусіль. У місті також вже достатня кількість церков і мечетей» , - заявив представник мусульман.

66-метрова споруда у вигляді хреста під назвою «Міленіум» була встановлена в 2001 р. на вершині гори Водно в околицях столиці. Установці хреста передували релігійно-етнічні сутички за участю албанців і служб правопорядку.

За словами представників некомерційної організації «Всесвітній македонська конгрес», що виступили ініціаторами зведення хреста, його установка в районі, населеному переважно православними македонцями, не має мети образити мусульман.

«Хрест - це не провокація і не змова, а культурна споруда. Це не антиісламський символ, а невід'ємна частина македонської культури», - заявив представник Македонського конгресу. Конгрес, який є консервативною організацією, близькою до правлячої правоцентристської партії VMRO DPMNE, дотримується думки, що Македонія є «фундаментом Християнства в Європі».

За матеріалами www.sedmitza.ru