70 тисяч молоді приїде на День Миропомазання у Ватикані
  • Чтв, 25/04/2013 - 10:03

70 тисяч молодих людей підтвердили свою участь 28 квітня в Літургії на площі св. Петра з Папою Франциском у День Миропомазання. Під час неї Папа уділить Таїнство християнської зрілості 44 молодим людям з усього світу, вони символічно будуть представляти всю Церкву на всіх п'яти континентах. Вік кандидатів різний: наймолодшим, з Румунії та Італії, 11 років, найстаршому, з острова Кабо-Верде, 55 років.

Єпископи визначили найбільш підготовлених кандидатів з окремих Церков, повідомив головний організатор Дня Миропомазання, Архиєпископ Ріно Фізікелла.

 

Після Служби Божої ті, хто отримав Святу Тайну Миропомазання, разом з сім'ями будуть мати можливість братнього обміну і спільного святкування. Папа Франциск вручить їм на згадку про цей момент невелику, але значну пам'ятку,– розповів глава Папської Ради з нової євангелізації. У другій половині дня всі зберуться в Залі Павла VI у Ватикані, де почують три важливих свідчення, пов'язаних з досвідом віри і наверненням.

 

Другим важливим заходом у межах Року Віри стане День братств і народного благочестя. Він відбудеться у Римі 3-5 травня. Відзначити його зберуться 50 тисяч представників з усіх куточків планети. У 20 римських храмах упродовж трьох днів вони будуть мати можливість стати учасниками катехез і Літургій, які проведуть високі католицькі єрархи, а також з Римської курії. 5 травня відбудеться урочиста Літургія на площі св. Петра, яку очолить Папа.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va/