Християнство і політика

  • П'ятниця, Липень 26, 2024 - 14:18

    24 липня федеральний суд Манхеттена засудив Бевелін Бітті Вільямс, 33-річну pro-life активістку, до трьох років і п’яти місяців ув’язнення за порушення Закону про свободу доступу до клінік (FACE).

    Згідно з даними Міністерства юстиції, Вільямс була засуджена за «перешкоджання, в тому числі з погрозами і застосуванням сили, особам, які бажали отримати та надати послугу щодо здійснення» абортів. Дружину та матір засудили за те, що вона проповідувала Євангеліє біля клініки для проведення абортів і нібито поранила руку працівникові клініки та заблокувала вхід.

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 10:57

    Росіяни не сядуть за стіл переговорів з українцями, каже кардинал П'єтро Паролін, державний секретар Ватикану. Дипломат щойно повернувся з п'ятиденної поїздки в Україну і в інтерв'ю виданню «Avvenire» розповів про перспективи миру.

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 09:38

    В рамках візиту в Україну (19-23 липня) Державний Секретар Святого Престолу, кардинал Пʼєтро Паролін зустрівся з Головою ДЕСС Віктором Єленським. Зустріч відбулася в приміщенні Апостольської Нунціатури в Києві. Обговорили актуальні питання, що стосуються релігійної ситуації в Україні, міжконфесійного діалогу, гуманітарної допомоги, участі церкви в суспільному та громадському житті, законодавчі ініціативи у сфері свободи совісті, участі духовенства у допомозі фронту і тилу, ролі Святого Престолу в утвердженні всеосяжного стійкого і справедливого миру.

  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 20:46

    22 липня 2024 року в рамках візиту в Україну (19-23 липня) Державний Секретар Святого Престолу, кардинал Пʼєтро Паролін зустрівся з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). Зустріч відбулася в приміщенні Апостольської Нунціатури в Києві. 

  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 16:58

    Як повідомлялося, триває візит Державного Секретаря Ватикану до України. У вівторок, 23 липня 2024 року, кардинал П’єтро Паролін зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським. Про деталі зустрічі повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента.

  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 13:25

    Джордж Вайґель закликає повернутися до теорії справедливої війни, бо полишати її дуже небезпечно

    Мислення в категоріях справедливої війни тепер замінене “функціональним пацифізмом”, вважає Джордж Вайґель. Це богословська нісенітниця – і небезпечна нісенітниця.

  • Понеділок, Липень 22, 2024 - 19:28

    Прогомосексуальна “католицька” організація зі Швейцарії склала список парафій, де можуть отримати благословення гомосексуальні пари та розлучені, які перебувають в інших зв’язках.

  • Понеділок, Липень 22, 2024 - 18:48

    Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Києві провів зустріч із Державним секретарем Святого Престолу, кардиналом П’єтро Пароліном.

    «Ваш візит в Україну та відвідання українських міст під час війни, яку розв’язала росія, є свідченням високого рівня уваги до нашої держави. Високо цінуємо надання гуманітарної допомоги та активну участь Святого Престолу в процесі повернення депортованих українських дітей і полонених», — сказав Денис Шмигаль.

  • Понеділок, Липень 22, 2024 - 18:46

    На початку зустрічі Голова Верховної Ради України висловив вдячність Папі Римському Франциску та Святому Престолу за постійну підтримку України та за гуманітарну допомогу, яка організовує та надає Святий Престол Україні від початку повномасштабного вторгнення росії. «В тому числі вдячний за ту допомогу, що йде через місію Спеціального представника Папи Франциска кардинала Конрада Краєвського», - додав Руслан Стефанчук.

  • П'ятниця, Липень 19, 2024 - 17:57

    Конституційний Суд Іспанії призупинив дію постанов Мадридського Автономного Співтовариства, які запроваджують вимоги безпеки щодо так званої процедури зміни статі. Згідно з ухваленою постановою, процес прийому гормональних засобів неповнолітніми, які бажають порушити видимість третинних статевих ознак, повинен проходити під наглядом лікаря.

    Цей принцип не сподобався правлячій у країні лівиці. Тому органи влади оскаржили положення до Конституційного Трибуналу. Тим самим орган мав призупинити їх застосування.

  • Четвер, Липень 18, 2024 - 12:42

    Католицькі єпископи з Нігерії застерігають від т. зв «Угоди з Самоа», яка стосується економічної співпраці між Європейським Союзом і членами Організації держав Африки, Карибського басейну і Тихого океану. На їхню думку, ця угода може змусити африканські країни прийняти політику пропагування абортів і гендерного порядку денного.

  • Четвер, Липень 18, 2024 - 12:40

    Глава Європарламенту процитувала св. папу Івана Павла ІІ у своїй інавгураційній промові.

    “Щоб відновити нашу відданість Європі, ми повинні, як сказав великий європейський святий із Кракова Кароль Войтила, “не боятися”. Не бійтеся протистояти автократам, захищайте Європу, будуйте Союз, який існуватиме для всіх нас”, – сказала Роберта Мецола незабаром після свого обрання.

    Представниця Європейської народної партії набрала 562 з 623 голосів. Ірен Мантеро, кандидатка від лівих, набрала 61 голос. Термін повноважень Мецоли закінчується в 2027 році.

  • Четвер, Липень 18, 2024 - 12:34

    Про це повідомила віцеспікерка Верховної Ради України Олена Кондратюк, яка минулого тижня перебувала з робочим візитом в Італії. У рамках візиту відбулися зустрічі з представниками Католицької Церкви – головою італійського єпископату кардиналом Дзуппі та Секретарем Святого Престолу з відносин із державами архієпископом Ґаллаґером.

    «Надважлива для мене особисто зустріч з головою Єпископської конференції Італії кардиналом Маттео Дзуппі. Його Ексцеленція опікується від імені Папи Римського питаннями обміну полоненими і поверненням депортованих українських дітей.

  • Вівторок, Липень 16, 2024 - 18:56
    Коментуючи в інтерв’ю для ватиканських медіа замах на експрезидента США Дональда Трампа, архиєпископ Тімоті Брольйо наголосив на тому, що американці повинні виражати свою незгоду у шанобливий спосіб, поважаючи людську гідність кожного. На його думку, шансом на просування культури діалогу серед вірних може стати Євхаристійний конгрес.
  • Понеділок, Липень 15, 2024 - 14:17

    Цього року вперше День Української Державності відзначається 15 липня. З цієї нагоди на території Києво-Печерської лаври, на площі перед Успенським собором, відбувся спеціальний молебень.

    У молитві з нагоди Дня Української Державності та Дня хрещення Київської Русі взяли участь Президент України Володимир Зеленський та представники державної влади, керівництво Сил безпеки та оборони, представники дипломатичного корпусу.

  • Субота, Липень 13, 2024 - 12:59

    «Мовою миру є сказати НІ. Ні війні. Ні агресії. Нехай наша молитва буде сміливою та довірливою», – сказав Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Вісвальдас Кульбокас. Ці слова прозвучали під час молитви, яка відбулася на площі святої Софії в Києві за ініціативи MEAN, Movimento Europeo di Azione Nonviolenta (Європейський рух діяльності без насильства).

  • Понеділок, Липень 8, 2024 - 13:22

    Важливо робити життєвий вибір на користь добра і боротися за нього, бо від цього залежить наше майбутнє. Про це у вступному слові перед сесією Львівської міської ради 4 липня сказав капелан ЛМР о. Андрій Сіданич.

  • Четвер, Липень 4, 2024 - 16:32

    «Надзвичайно важливо, щоб наші діти розуміли Біблію та її історичний контекст», - зазначив суперінтендант з питань освіти штату Оклахома

     

    Департамент освіти Оклахоми оголосив про свій намір зобов’язати державні школи штату включати вивчення Біблії у кожен клас та розповідати про її історичне значення. Про це повідомляє Собор з посиланням на The Christian Post.

  • Понеділок, Липень 1, 2024 - 18:56

    «Наших дітей не варто навчати гендерній ідеології в школах», – 28 червня написав на своїй сторінці в X (Twitter) Ріші Сунак. Таким чином прем’єр-міністр Великої Британії продемонстрував, що виступає проти шкільних програм, які пропагують гендерну маячню. Це повідомлення викликало широкий резонанс. Публікація зібрала понад 10 мільйонів переглядів, понад 50 тисяч уподобань та 2 тисячі поширень. Це означає, що суспільство підтримує позицію прем’єр-міністра.

  • Понеділок, Липень 1, 2024 - 16:28

    У розпал війни ХАМАСу та Ізраїлю в Газі патріархи та лідери стародавніх християнських церков в Єрусалимі підписали спільний документ, у якому засуджують те, що чотири ізраїльські муніципалітети намагалися стягувати муніципальні податки з церковної власності всупереч «століттям» історичних угод.

    Церковні лідери, включаючи кардинала П’єрбаттіста Піццабаллу, латинського католицького патріарха Єрусалиму, і отця-францисканця Франческо Паттона, кустоса Святої Землі, звинувачують місцеву владу в тому, що вони розпочали «скоординовану атаку» на християнську присутність у Святій Землі.

Сторінки