Суспільство

  • П'ятниця, Липень 26, 2024 - 14:18

    24 липня федеральний суд Манхеттена засудив Бевелін Бітті Вільямс, 33-річну pro-life активістку, до трьох років і п’яти місяців ув’язнення за порушення Закону про свободу доступу до клінік (FACE).

    Згідно з даними Міністерства юстиції, Вільямс була засуджена за «перешкоджання, в тому числі з погрозами і застосуванням сили, особам, які бажали отримати та надати послугу щодо здійснення» абортів. Дружину та матір засудили за те, що вона проповідувала Євангеліє біля клініки для проведення абортів і нібито поранила руку працівникові клініки та заблокувала вхід.

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 17:18

     

    Олімпійські ігри є однією з найпрестижніших міжнародних спортивних подій у світі, яка приваблює спортсменів і глядачів з усього світу.

    Хоча витоки стародавніх Олімпійських ігор можна простежити до Стародавньої Греції, сучасний олімпійський рух був заснований наприкінці ХІХ століття французьким дворянином на ім’я П’єр де Кубертен. Що не настільки відомо, так це те, як бачив Олімпійські ігри де Кубертен сильно вплинула його католицька віра.

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 16:54

    З нагоди Літніх Олімпійських ігор у Парижі, які розпочинаються 26 липня 2024 року, Католицька Церква у Франції розпочала низку відповідних заходів.

    У рамках так званих «Священних ігор» під час Олімпіади та Паралімпіади відбуватимуться молитви, концерти та спортивні заходи з метою популяризації ідеї солідарності та проголошення християнського послання. Адресатами ініціативи Архиєпархії Парижа та Єпископату Франції стануть близько 10 тисяч спортсменів, учасників Ігор, а також 15-20 мільйонів очікуваних гостей Олімпіади.

  • Середа, Липень 24, 2024 - 12:17

    “Отже, я збираюся знищити вірус вокізму. Поки у нас непогано виходить”, – сказав Ілон Маск у розмові з Джорданом Петерсоном. Власник Twitter (X) поділився у програмі своїм свідченням про втрату контакту з дитиною, одержимою ідеологією ЛГБТ+.

  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 16:58

    Як повідомлялося, триває візит Державного Секретаря Ватикану до України. У вівторок, 23 липня 2024 року, кардинал П’єтро Паролін зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським. Про деталі зустрічі повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента.

  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 16:08

    Асоціація Вчителів Німеччини бореться проти використання в школах гендерної мови. Як наголосив очільник організації, вчителі мають користуватися державною мовою, а не якимись конструкціями.

  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 13:25

    Джордж Вайґель закликає повернутися до теорії справедливої війни, бо полишати її дуже небезпечно

    Мислення в категоріях справедливої війни тепер замінене “функціональним пацифізмом”, вважає Джордж Вайґель. Це богословська нісенітниця – і небезпечна нісенітниця.

  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 11:08

    Губернатор штату Нью-Гемпшир Кріс Сунуну підписав законопроєкт про заборону хлопцям, які ідентифікують себе як дівчат, брати участь у жіночих видах спорту. Спортсменам-транссексуалам у 5-12 класах шкіл не дозволятимуть виступати в командах, які не відповідають їхній біологічній статі. Прийнявши цей закон, штат приєднався до майже половини штатів країни, які вжили подібних заходів.

  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 11:06

    Покоління Z (яке ще незивають «зумерами») перебуває під прицільним оком соціологів, адже це перше покоління, яке народилося в еру інтернету та формувалося під впливом соціальних мереж. Люди у віці 18-27 років відрізняються від інших поколінь і ці особливості часто досить спірні й тривожні. Вони є менш релігійними, рідше відвідують богослужіння і при цьому частіше називають себе атеїстами чи агностиками, мають проблеми з ідентифікацією статі і частіше мають ментальні захворювання.

  • Понеділок, Липень 22, 2024 - 19:28

    Прогомосексуальна “католицька” організація зі Швейцарії склала список парафій, де можуть отримати благословення гомосексуальні пари та розлучені, які перебувають в інших зв’язках.

  • Понеділок, Липень 22, 2024 - 14:01

    В американському штаті Індіана під час Національного Євхаристійного Конгресу відбулася багатотисячна євхаристійна процесія. Вулицями Індіанаполіса пройшла “найбільша процесія в світі”, говорять її учасники та коментатори в США. У молитовному заході взяли участь сім'ї  з дітьми, священники, єпископи, семінаристи, монахи й монахині, а також велика група дітей, які нещодавно приступили до першого Причастя.

  • Субота, Липень 20, 2024 - 16:37

    “Космічна” на вигляд капсула Sarco, яку вперше представили у 2019 році, за словами активістів, які пропагують евтаназію, за кілька місяців буде вперше використана. Капсула, що містить суміш азоту та кисню, призначена для заподіяння смерті шляхом удушення. Людині, яка бажає себе вбити, не доведеться звертатися за допомогою до лікарів. Ви можете вбити себе менш ніж за 20 франків.

    Організація Last Resort не бачить юридичних перешкод для використання портативної капсули для заподіяння смерті в Швейцарії, де вже досить давно дозволене так зване асистоване самогубство.

  • П'ятниця, Липень 19, 2024 - 17:57

    Конституційний Суд Іспанії призупинив дію постанов Мадридського Автономного Співтовариства, які запроваджують вимоги безпеки щодо так званої процедури зміни статі. Згідно з ухваленою постановою, процес прийому гормональних засобів неповнолітніми, які бажають порушити видимість третинних статевих ознак, повинен проходити під наглядом лікаря.

    Цей принцип не сподобався правлячій у країні лівиці. Тому органи влади оскаржили положення до Конституційного Трибуналу. Тим самим орган мав призупинити їх застосування.

  • П'ятниця, Липень 19, 2024 - 13:34

    Берлінського фармацевта, який через свої релігійні переконання відмовився продавати таблетки “наступного дня”, визнали невинним. Андреас Керстен не погодився на зберігання та торгівлю таблетками з огляду на свободу совісті. З 2018 року Берлінська Фармацевтична Палата вела справу проти фармацевта та тодішнього власника аптеки Undine. У 2020 році Берлінський Адміністративний Суд виправдав фармацевта, ствердивши, що він мав право керуватися своїм сумлінням. Палата оскаржила це рішення. Однак у 2024 році суд залишив у силі виправдання Керстена.

  • П'ятниця, Липень 19, 2024 - 11:49

    У десяту річницю від свого призначення на архиєпископа Кельну кардинал Райнер Вьолкі відвідав дитячий християнський табір, в якому беруть участь діти з парафіяльних громад Кельну, Дюссельдорфа і Бонну.

  • Четвер, Липень 18, 2024 - 14:04

    У свято св. Володимира Великого, 15 липня, владика Ярослав Приріз, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав прокатедральний собор Покрову Пресвятої Богородиці в м. Самборі та очолив Архиєрейську Літургію у співслужінні владики Андрія Рабія, єпископа-помічника Вінніпезької архиєпархії УГКЦ у Канаді. Під час проповіді архиєрей застановився над прикладом життя святого Володимира Великого та даром незалежності українського народу.

    З цієї проповіді владики Ярослава Приріза ви дізнаєтеся:

  • Четвер, Липень 18, 2024 - 12:42

    Католицькі єпископи з Нігерії застерігають від т. зв «Угоди з Самоа», яка стосується економічної співпраці між Європейським Союзом і членами Організації держав Африки, Карибського басейну і Тихого океану. На їхню думку, ця угода може змусити африканські країни прийняти політику пропагування абортів і гендерного порядку денного.

  • Четвер, Липень 18, 2024 - 12:40

    Глава Європарламенту процитувала св. папу Івана Павла ІІ у своїй інавгураційній промові.

    “Щоб відновити нашу відданість Європі, ми повинні, як сказав великий європейський святий із Кракова Кароль Войтила, “не боятися”. Не бійтеся протистояти автократам, захищайте Європу, будуйте Союз, який існуватиме для всіх нас”, – сказала Роберта Мецола незабаром після свого обрання.

    Представниця Європейської народної партії набрала 562 з 623 голосів. Ірен Мантеро, кандидатка від лівих, набрала 61 голос. Термін повноважень Мецоли закінчується в 2027 році.

  • Четвер, Липень 18, 2024 - 11:58

    17 липня в Івано-Франківській духовній семінарії відбулася знакова зустріч Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з монашеством Чернечої родини Воплоченого Слова з усього світу. Під час зустрічі Предстоятель закликав кожного стати голосом стражденної України в кожному куточку світу. Зустріч відбулася іспанською мовою.

  • Вівторок, Липень 16, 2024 - 21:30

    Конференція Європейських Церков (КЄЦ), екуменічна організація, що представляє 114 церков по всій Європі, однозначно засуджує жахливий напад російських військ на дитячу лікарню Охматдит у Києві.

    Про це йдеться у заяві Конференції Європейських Церков.

Сторінки