Новини

  • 16 Квітень 2024 (12:31)

    Завдяки незбагненому плану Провидіння, африканські єпископи сьогодні є захисниками універсальності віри проти прихильників фрагментарної істини, захисниками єдності віри проти прихильників культурного релятивізму, — заявив гвінейський кардинал, звертаючись до єпископів Камеруну.

  • 16 Квітень 2024 (12:29)

    У цей день, 13 квітня 2024 року, архиєпископ і митрополит Львівський Ігор Возьняк звершив Архиєрейську Літургію з нагоди зʼїзду дружин священників Львівської архиєпархії у храмі Львівської духовної семінарії Святого Духа.

    З цієї проповіді митрополита Ігоря Возьняка ви довідаєтеся:

  • 15 Квітень 2024 (16:22)

    Наука постійно подає нам нову інформацію про походження людини та її плавний розвиток. Це повинно захоплювати нас, але ми панічно чіпляємося за безпідставні з біологічної точки зору уявлення про перші дні нашого життя. На це звернув увагу колишній архиєпископ Парижа, який перш ніж стати священником, 11 років пропрацював лікарем. На запрошення організації Réseau Vie він прочитав лекцію про людський ембріон.

  • 15 Квітень 2024 (15:59)

    У праці дорадчого органу, скликаного на початку понтифікату та оновленого рік тому, бере участь Папа Франциск.

    У понеділок, 15 квітня 2024 р., у Ватикані розпочалися праці квітневої зустрічі Ради Кардиналів. Засідання відбуваються під проводом Папи Франциска.

    Нагадаємо, що попередня зустріч, що відбувалася у Ватикані від 5 до 7 лютого 2024 р., була зосереджена на темі ролі жінок у Церкві та на євангелізації.

    Скликання та призначення

  • 15 Квітень 2024 (15:58)

    Розповівши попереднього разу про обрання кардинала Джованні Баттісти Монтіні Наступником святого Петра, який взяв собі імʼя Павло VI, сьогодні приглянемося до того, як новообраний папа вплинув на підготовку до другого соборового періоду та на перебіг собору загалом.

  • 15 Квітень 2024 (15:57)

    Монсеньйора Флавіо Паче, якого нещодавно призначено Секретарем Дикастерії сприяння єдності між християнами, замінить монсеньйор Філіппо Чампанеллі з дипломатичної служби Святого Престолу.

     

  • 15 Квітень 2024 (15:55)

    В естонському місті Тарту урочисто проголосили про створення персональної парафії УГКЦ Пресвятої родини. Архиєрейську Літургію з цієї нагоди очолив голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Степан Сус у співслужінні з апостольським адміністратором для католиків Естонії владикою Філіпом Журданом.

    Після Богослужіння апостольський адміністратор Естонії зачитав Декрет про заснування парафії. Парохом призначений о. Сільвер Витвицький.

  • 15 Квітень 2024 (15:54)
    Папа затвердив декрети про визнання чуда за заступництвом блаженної, що відкриває шлях до її канонізації, та визнання мучеництва чергової групи осіб, убитих під час громадянської війни в Іспанії, що відкриває шлях до беатифікації.
     
  • 15 Квітень 2024 (15:25)

    Тисячі людей вийшли у центр Варшави на Національний Марш Життя. Демонстрація під гаслом “Нехай живе Польща” – це вираз афірмації життя, а також протидії законопроектам, які спрямовані на розширення доступу до абортів і, таким чином, на зменшення захисту ненароджених дітей. Патронат на маршем узяв польський єпископат. Її очільник архиєпископ Тадеуш Войда закликав, аби ця неділя стала днем молитви у храмах на захист ненародженого життя. Про це повідомляє Vatican News.

  • 15 Квітень 2024 (13:49)

    Ростислав Тістик скерував депутатський запит для привернення уваги до проблеми руйнування культової споруди та пришвидшення процесу передачі храму парафії. Про це народний депутат України Ростислав Тістик повідомив на своїй сторінці у Facebook. 

    «Костел має непросту історію існування – побудований у 1899-1909 роках пережив припинення богослужінь, обстріли під час Другої світової війни, знищення скульптур та ікон радянською владою, пожежу та заморозку процесів реставрації через повномасштабне вторгнення.

    Храм перебуває в жахливому аварійному стані!

  • 15 Квітень 2024 (13:39)

    У телеграмі, надісланій через кардинала Пʼєтро Пароліна, Папа Франциск склав співчуття постраждалим від трагедії, що сталася в австралійському місті, де чоловік, озброєний ножем, напав на відвідувачів торгового центру.

     

  • 15 Квітень 2024 (13:37)

    У 4-ту неділю Великого посту Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав нагадав, що духа, який сьогодні атакує Україну, можна вигнати не тільки військовою потугою чи іншими людськими засобами, а лише молитвою і постом. Про це Предстоятель сказав у проповіді під час Літургії в Патріаршому соборі в Києві 14 квітня.

  • 15 Квітень 2024 (13:35)
    Сорок років тому перша зустріч молоді на площі Святого Петра з Папою Римським поклала початок Світовим Дням Молоді. Напередодні сорокової річниці відбулася процесійна хода від площі Святого Петра, молитовне чування, адорація та Свята Меса в молодіжному осередку при храмі святого Лаврентія, яку очолив Префект Дикастерії у справах культури та освіти.
     
  • 15 Квітень 2024 (13:19)

    Коли ворог завдає ударів по енергосистемі України, прошу вас економити електроенергію, тому що це необхідна умова для нашої перемоги над ворогом, який хоче в нас цю енергію вкрасти. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у 113-й тиждень повномасштабного вторгнення росії на мирну територію Української держави.

    «Але це вже йде 11-й рік цієї війни, яка завдає невимовних страждань цивільному населенню України», — відзначив Предстоятель.

  • 15 Квітень 2024 (13:08)

    Про значення ділення вірою говорив Папа Франциск під час недільної молитви з паломниками, що відбулася опівдні на площі Святого Петра у Ватикані.

     

  • 15 Квітень 2024 (13:02)

    Наприкінці недільної зустрічі з паломниками Папа Франциск звернувся із закликом, повʼязаним із нічною атакою Ірану на Ізраїль, а в контексті приготування до Всесвітнього дня дітей закликав молитися за тих дітей, які страждають від війни, згадавши і про Україну.

     

  • 12 Квітень 2024 (15:25)

    Цьогоріч у час Великого посту в межах Всеукраїнської ініціативи «Посади дерево миру» на теренах Івано-Франківської архиєпархії заклали шість «Садів перемоги».

    Перші сади з ініціативи Церкви були закладені наприкінці березня у Брошнів-Осаді та Брошневі, де 40 саджанців фруктових дерев висадили біля храму, ліцею та гімназії. Завдяки старанням о. Володимира Майки паралельно було проведено екологічно-просвітницькі заходи для учнів та вчителів ліцею і гімназії.

  • 12 Квітень 2024 (15:19)

    Папа Франциск побуває у відповідних столицях та в містечку Ванімо в Папуа-Новій Гвінеї. Детальну програму подорожі буде оголошено пізніше.

     

  • 12 Квітень 2024 (15:17)

    Відповідаючи на прохання вірних, Декан Колегії кардиналів відслужить у базиліці Святого Петра Святу Месу, на яку запрошені всі бажаючі.

     

    У суботу, 27 квітня 2024 р., в базиліці Святого Петра у Ватикані кардинал Джованні Баттіста Ре, Декан Колегії кардиналів, відслужить Святу Месу з нагоди десятої річники канонізації святого Івана Павла ІІ. Початок богопослужіння о 17:00 місцевого часу. Про це інформує Ватиканська фундація Івана Павла ІІ.

  • 12 Квітень 2024 (15:14)

    У інтерв’ю для ватиканських медіа президент Папської академії «За життя» розповів про небезпеки, пов’язані із нещодавно прийнятою резолюцію Європарламенту про включення аборту до «Хартії основних прав» ЄС.

     

Сторінки