Антихристиянські ексцеси в Галілеї
  • Срд, 30/04/2014 - 12:13

Радість Церкви в Єрусалимі від недільної канонізації закінчилася повідомленням про події, які сталися в Галілеї.

Минулої неділі, 27 квітня, близько полудня група молодих людей, одягнених як ортодоксальні євреї, увійшли в місцевість Табха, біля Галілейського озера, на території, що належить бенедиктинцям, і почали закидати камінням хрест, що стоїть там. Після втручання литовського паломника, який був свідком подій, група пішла до монастиря монахинь-бенедиктинок. Там вимазали брудом вівтар і скинули з нього хрест. Тоді знищили лавки, залишаючи на них намальовані зірки Давида. Перед тим, як покинути монастир, вони плювали на осіб, що перебували там.

Цього ж дня вікаріат латинського патріархату отримав листа з погрозами. У листі, підписаному одним з рабинів Галілеї, містяться цитати з Тори та єврейської традиції, використані щодо християн та іноземців, що проживають на землі Ізраїлю. Лист закінчується закликом, щоб усі люди Церкви і християни покинули землю Ізраїлю «під загрозою жорстоких репресій». Ізраїльська поліція запевнила, що автора листа вже заарештували.

Також в неділю група людей напала на православний собор у місті Аль-Бассах, розташований у північно-західній Галілеї.

Конференція католицьких ординаріїв Святої Землі глибоко стурбована подіями, які відбулися минулої неділі. В офіційній заяві просить цивільну владу і поліцію діяти швидко і заарештувати винуватців цих неприємних подій, а також закликає до взаємної поваги щодо свободи віросповідання.

За матеріалами: wiara.pl