Апостольська Столиця представила близько 1000 книг на міжнародній виставці
  • Суб, 10/05/2014 - 19:37

Близько 1000 книг представлені Апостольським Престолом на Міжнародному книжковому салоні, який 9-12 травня 2014 проходить в італійському Турині.

Цього року Апостольський Престіл є почесним гостем цієї великої щорічної книжкової виставки. На спеціальному стенді, який представляє собою книжкову шафу у формі купола базиліки св. Петра, представлені книги з Ватиканської апостольської бібліотеки, Ватиканських музеїв, Папської ради з культури, папських академій і Ватиканського видавництва.

Крім сучасних видань, тут зібрані й унікальні, по-справжньому музейні експонати, серед яких "Іліада" Гомера, видана в 1477, середньовічна книга із золота, ілюстрації до "Божественної комедії" Данте, виконані знаменитим італійським художником Сандро Батічеллі, а також чотири приватні листи, серед яких послання папи Пія IX до св. Івана Боско. На книжковому форумі в Турині представлені також Ватиканський секретний архів, Папська комісія з сакраментальної археології, філателістично-нумізматичний відділ і Ватиканське радіо.

У церемонії відкриття салону взяв участь голова Папської ради з культури кардинал Джанфранко Равазі, який нагадав, що стенд Ватикану називається "Переказувати віру". На думку єрарха, фундаментально важливим є діалог між Церквою і суспільством, на який багато людей часто бувають закриті. Релігія, на його думку, стимулює людину до пошуку відповідей на глибокі питання. Тому необхідно представляти Христа таким, яким Він є насправді, що часто може провокувати людей, але, в той же час, доторкатися їх сумління і підштовхувати до діалогу, вважає кардинал Равазі.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va