Апостольський Нунцій відвідав Сестер Служебниць в Надвірній
  • Нед, 12/01/2014 - 11:06

На свято первомученика Стефана 9 січня в соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Надвірна священики та парафіяни мали нагоду молитися Архиєрейську Божественну Літургію за участю Апостольського Нунція – Його Високопреосвященства Архієпископа Томаса Едварда Ґалліксона, Митрополита Івано – Франківського Володимира Війтишина та Коломийсько – Чернівецького Єпископа Василя Івасюка. Це прекрасна нагода для парафіян бжижче ознайомитися із пастирями церкви, молитися разом з ними та отримати Боже благословення.

За нашим українським звичаєм поважних гостей зустріли та привітали діти недільної школи, якою опікуються Сестри Служебниці. Зі словом привітання до Апостольського нунція звернувся владика Василь Коломийсько-Чернівецької епархії, опісля піднесли хліб та сіль, як символ багатства нашої землі, а також подали хрест, що є ключем до царства небесного. Розпочалася Божественна Літургія на якій молилися за мир у душах присутніх та у світі. Його Преосвященство Архиєпископ Томас  привітав вірян з Різдвом Христовим українською мовою: “Для всіх нас – це велике благословення, наша радість, як охрещеним у Христі, споглядати та святкувати таємницю нашого Бога народженого людиною від Діви Марії. Сподіваюсь, що насамперед цього року, свято Воплочення Слова принесе вашим родинам та цілій нації мир і надію, яку ми покладаємо в Дитятку, народженому у Вифлеємі. Як представник Святішого Отця, тут, в Україні, охоче уділяю вам благословення нашого Папи Франциска. Христос Народився!”.  

По завершенні моління у храмі, поважні гості відвідали реколекційний дім Сестер Служебниць, де мали нагоду ознайомитись з їхнім служінням для церкви та народу та почути  прекрасний спів колядок у виконанні хору «Феліціо» та їхніх дітей. Уділивши папське благословення сестрам, та усім присутнім гості, як три царі, що ішли за світлом небесної зорі, відправились на інші парафії, щоб там прославляти новонароджене дитятко – Бога співом колядок.

Джерело: www.rekoldim.com