Архиєпископ Центральноафриканської Республіки закликав до миру
  • Чтв, 21/08/2014 - 13:01

Тільки істинний діалог і щире бажання примирення може привести до кінця війни в Центральноафриканській Республіці. Про це нагадує Архиєпископ столичного м. Бангі через місяць після набрання чинності угоди про припинення вогню. Також він вказує, що на півночі країни триває боротьба і вбивають невинних людей.

Про ситуацію в Центральноафриканській Республіці Архиєпископ Дієудон Нзапалаінда говорив під час церемонії на честь 120-річчя з дня заснування першої католицької парохії в країні. В екуменічному молебні взяла участь президент Катрін Самба-Панза.

Архиєпископ вказав на значну участь Церкви у посередництві між сторонами конфлікту. Він нагадав про потребу діалогу і щирого пошуку загального блага, а також відповідальності, яку мають християни у побудові миру.

«Якщо обираємо собі друзів за ознакою раси або етнічної приналежності, то перестаємо бути Церквою і не розуміємо місії, яку Христос залишив нам», – сказав Архиєпископ.

Архиєпископ столичного м. Бангі також звернувся до влади Центральноафриканської Республіки, щоб доклала всіх зусиль, аби негайно припинити страждання місцевого населення. Він нагадав, що сотні тисяч людей були змушені покинути свої будинки і жити протягом декількох місяців у жахливих умовах.