Архиєпископ Ґаллаґер у Панамі: сторіччя стосунків і солідарність з мігрантами
  • Чтв, 04/04/2024 - 14:15
Секретар Святого Престолу у справах стосунків з державами й міжнародними організаціями перебуває в країні, що з’єднує Центральну та Південну Америки, з нагоди сторіччя двосторонніх дипломатичних стосунків. У програмі зустріч з представниками влади, з мігрантами та Свята Меса з католицькою спільнотою.

Архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер, Секретар Святого Престолу в справах стосунків з державами та міжнародними організаціями, перебуває в Панамі з нагоди відзначення сторіччя встановлення дипломатичних відносин. На запрошення міністра закордонних справ країни Ханайни Тевані Менкомо він прибув у країну, що з'єднує Центральну і Південну Америку, 1 квітня, де перебуває до четверга, 4 квітня.

 

Візит до центру прийняття мігрантів в Лахас-Бланкас

У перший день свого візиту архиєпископ Ґаллаґер у супроводі міністра закордонних справ відвідав Дар'єн, ліс на кордоні з Колумбією і Панамою, який став ключовим маршрутом для мігрантів, що прямують до США з Південної Америки через Центральну Америку і Мексику. Небезпечні джунглі, що забрали життя тисяч чоловіків, жінок і дітей. Ті, хто вижив, потрапляють до приймального центру в Лахас-Бланкас, де їм надається допомога. Нещодавно Папа Франциск звернувся до них із зворушливим листом. У Лахас-Бланкас очільник ватиканської дипломатії відвідав осередок, а потім зустрівся з душпастирями Апостольського вікаріату та керівництвом Сенафронту, Національної прикордонної служби.

Зустріч з владою та католицькою громадою

Середа, 3 квітня, була присвячена зустрічам з Президентом Республіки Лаурентіно Кортісо Коеном, після чого – з міністеркою Менкомо. Після цього архиєпископ Ґаллаґер прочитав Lectio Magistralis в Католицькому університеті Санта-Марія-ла-Антіґуа. Заключний день присвячений зустрічі з панамською католицькою спільнотою, завершальним моментом якої стане Свята Меса в катедральному соборі столиці.