Архиєпископ Парижа про обмін думками між кардиналами перед Синодом
  • Чтв, 02/10/2014 - 15:58

Обмін думками між кардиналами на теми, які будуть обговорювати на Синоді Єпископів, допомагає збагаченню рефлексії та формуванню поглядів, вважає кардинал Андре Вен-Труа, Архиєпископ Парижа. В інтерв'ю архиєпархіальному інтернет-порталу він наголосив, що Церква є сім'єю, в якій дебати мають право на існування, а не тоталітарною партією, де нав'язується єдина правильна думка, без будь-якого мислення.

У Церкві завжди були різні школи, в яких вироблялися різні богословські гіпотези. Деякі з них були визнані, інші є несумісними з доктриною. Проте все може допомогти пролити світло на питання, порушені під час дискусії, вважає французький єрарх.

Синод, учасником якого є Архиєпископ Парижа, об'єднує різні інтерпретації і традиції. Він повинен прагнути до досягнення консенсусу і сформулювати «пропозиції», які потім представлять Папі, нагадав кардинал Вен-Труа. Це Святіший Отець виконує свою місію викладання, ухвалюючи конкретні пропозиції, щоб вони стали обов'язковими в усій Церкві, додав Архиєпископ Парижа напередодні відкриття Синоду Єпископів.