Архиєпископ Паролін про свою місію
  • Птн, 06/09/2013 - 20:31

Треба більше цінувати роль Церкви в Латинській Америці та помічати, що світ не такий вже й жорстокий. Це місце добрих людей. Про це говорить нещодавно призначений державний секретар Ватикану, який від 15 жовтня вершитиме обов’язки кардинала Бертоне.

Архиєпископ П'єтро Паролін перебуває у Каракасі, де виконує обов'язки Апостольського нунція у Венесуелі. У інтерв'ю аргентинському радіо «Splendid» і тижневикові «La Voce Berici Dei», що виходить на його батьківщині, Архиєпископ розповів про свої плани і бачення місії.

«Я досі не знаю, чому Папа вибрав мене для цієї важкої та делікатної місії», – говорить Архиєпископ Паролін. Він розповідає, що Франциск особисто подзвонив йому і запитав, чи зможе йому допомогти.

Коли його запитали, що він хотів би змінити згідно з своїм дипломатичним досвідом у службі Державного секретаря, Архиєпископ Паролін зазначив, що у життя Вселенської Церкви треба долучити внесок Латинської Америки. На його думку, у Церкві можна побачити «щирі зусилля» зрозуміти багатство цього континенту.

Говорячи про Близький Схід, дипломат сказав, що цей регіон, безумовно, буде пріоритетним серед його зацікавлень. «Йдеться про світову рівновагу, теперішнє та майбутнє співіснування різних релігій та основних етнічних груп. Або рухаємося до світу, в якому ми можемо доповнювати один одного в наших відмінностях і використовувати їх, щоб рости, або підемо в напрямку тотальної війни», – сказав Архиєпископ Паролін. На його думку, більшість людей у світі є добрими, і завданням Церкви є висунути їх на перший план, щоб переважав діалог, мир і злагода, тобто «цивілізація любові».

За матеріалами pl.radiovaticana.va