Асія Бібі написала листа Папі Римському
  • Чтв, 02/01/2014 - 10:58

Пакистанська католичка Асія Бібі, засуджена на батьківщині до смертної кари за «хулу на пророка Мухаммада», написала різдвяного листа Папі, в якому є такі слова: «Не знаю, як довго я це зможу витримати. Нині я жива виключно завдяки Вашим молитвам».

Асія також повідомила, що цього року їй навіть вдалося відсвяткувати Різдво Христове разом з чоловіком і дітьми, які відвідали її у в'язниці. Вона зізналася у своєму гарячому бажанні колись взяти участь у Месі Святої Ночі в соборі Св. Петра і висловила надію: «Я довіряю задумам Бога щодо мене: можливо, в наступаючому році Він захоче виконати моє бажання?(...) Я лише хочу довірити себе милосердю Бога, для Якого можливо все. Тільки Він зможе звільнити мене».

Асія Бібі заявила, що молиться за всіх тих, хто молиться за неї, домагається її звільнення і підтримує її матеріально, і згадала про свої проблеми, пов'язані з умовами ув'язнення: їй не вистачає предметів гігієни, а в камері дуже холодно ... тим часом, родичі, які живуть далеко, не завжди можуть їй допомогти. «Я знаю , що Святіший Отець молиться за мене від усього серця, і це додає мені впевненості, що колись я можу бути звільнена», - пише пакистанська сповідниця віри.

У червні 2013р. Асія Бібі, після 27 місяців, проведених у камері без вікон, була переведена в звичайну жіночу в'язницю в місті Мултані в шести годинах їзди на автомобілі від Лахора. Тепер, як і інші ув'язнені, вона має право на щоденну годинну прогулянку і харчується в тюремній їдальні. Проте, як і раніше, існує небезпека, що на неї можуть напасти або отруїти будь-хто із фанатично налаштованих сусідок по камері.

Хоча, на переконання всіх, хто ознайомився з її справою, Асія Бібі невинна, вона провела в ув'язненні вже 1656 днів. Її схопили на підставі слів односельчанки, дружини місцевого імама, яка, однак, не змогла чим-небудь підтвердити свої звинувачення. 11 листопада 2010р. вона була засуджена до смертної кари через повішення за «образу пророка Мухаммада», але виконання вироку було відкладено до закінчення розгляду апеляцій.

Двоє пакистанських політиків, що заступилися за Асію Бібі, заплатили за це життям. Це – губернатор провінції Пенджаб Салман Тасір і міністр у справах меншин, католик Шахбаз Бхатті.

За матеріалами http://sibcatholic.ru