Більше 60 християнських лідерів В'єтнаму знаходяться у в’язниці
  • Чтв, 10/10/2013 - 21:46

Не менш 63 християнських пасторів та інших релігійних лідерів відбувають терміни в жахливих умовах в 4 таборах у В'єтнамі. Їх трудовий день може тривати до 14 годин, доступ до медичної допомоги є досить обмеженим. Всі вони засуджені на терміни від 5 до 18 років.

Цю інформації надали fides правозахисники організації «International Christian Concern», що базується у Вашингтоні. «Майже всі в'язні, говориться в доповіді, є представниками етнічних меншин Центрального нагір'я В'єтнаму».

Ректор Колегії св. Антонія в Римі, в'єтнамський теолог Амвросій Нгйєн Ван Сі підтвердив інформацію. Члени етнічних меншин продовжують піддаватися дискримінації у В'єтнамі. Під час війни вони активно допомагали американському спецназу, особливо під час операцій, що проводилися в Лаосі. Вони, як і раніше, вважаються загрозою національній безпеці. Це в основному протестанти, але є і католики з народності Ха Мон.

Вищезазначені 63 ув'язнених перебувають у в'язницях з 2004 р., коли в'єтнамська влада розпочала жорстокі репресії проти тих, хто протестував проти незаконної конфіскації земель. В останні роки також були арештовані сотні людей.

У провінції Біньфіок місцева влада, як і раніше, наполягає на демонтажі 116 каплиць, побудованих членами етнічної групи стієнг. Будівлі належать Євангелистській церкві Південного В'єтнаму, офіційно зареєстрованій в країні.

За матеріалами www.sedmitza.ru