Близький кінець процесу беатифікації сестри Луції?
  • Птн, 22/01/2016 - 12:32

Дієцезіальний етап процесу беатифікації сестри Луції дос Сантос — останньої з трьох дітей, яким з'явилася Діва Марія в Фатімі в 1917 році повинен невдовзі завершитися.

Як повідомила сестра Анджела Коельо, постулаторка процесу беатифікації португальської кармелітанки, яка померла у 2005 році, у віці 98 років, до кінця поточного року вся документація стосовно цієї справи буде передана Святому Престолу.

"Робота в дієцезії Лейрія-Фатіма відбувається дуже швидко, хоча вона не належать до простої, через дуже велику кількість матеріалу про кандидатку на вівтар. Ми повинні уважно вивчити більше ніж 70 тисяч листів, які отримала і написала сестра Луція протягом свого життя. Це дуже багата колекція, що містить листування як з віруючими зі всього світу, так і з Папами, кардиналами і послами", — заявила сестра Анджела з санктуарію у Фатімі.

"Це дуже складний процес, що стосується людини, яка померла в дуже похилому віці. Потрібно вивчити декілька етапів її життя. Сестра пережила дві світові війни і іспанську громадянську війну. Дочекалася теж колапсу Радянського Союзу, що було для неї дуже важливою подією", — нагадала черниця.