Бойовики обстріляли з мінометів церкву на півдні Сирії
  • Пон, 23/12/2013 - 13:48

Бойовики збройної опозиції обстріляли в суботу з мінометів старовинну церкву в місті Дераа, за 110 км на південь від Дамаска. Як повідомило інформаційне агентство Сурія аль-Ен, вогонь був відкритий у момент, коли біля храму видавалася продовольча допомога потребуючим сім'ям. У результаті розриву снарядів загинули 12 людей, десятки поранені, повідомляє ІТАР-ТАСС.

У Алеппо бойовики продовжують обстріли житлових кварталів, що знаходяться під захистом сирійської армії. У районі Бурджіят в суботу розірвалися три снаряди, загинули п'ять осіб. Надійшли повідомлення про падіння мін на вулиці Ель-Азізія. Там є руйнування, але постраждалих немає.

Формування опозиції в Алеппо оволоділи будівлею госпіталю «Аль-Кінді». Він розташований на пагорбі й дозволяє контролювати під'їзди до північних околиць міста і до центральної в'язниці, яку, судячи з усього, прагнуть опанувати заколотники. «Аль-Кінді» служив укріпленим пунктом урядових сил більше року. Лінію оборони в цьому районі вдалося прорвати після того, як терористи-смертники підірвали два замінованих автомобіля біля  армійських блокпостів. Як повідомляється, в ході запеклих зіткнень загинули 42 військовослужбовців і 19 бойовиків.

Телестанція «Сурія» передає, що сирійські війська знищили скупчення бойовиків і військові колони, що  рухалися на штурм Алеппо, в населених пунктах Хайян, Харейтан, Майер, Дарет-ель-Ізза і в північній Промзоні. У західній частині міста, де також тримають оборону військовослужбовці регулярної армії, противнику нанесені втрати на підступах до Ель-Мансурі та Рашідін.

За матеріалами www.blagovest-info.ru