Бразилія: серпень – місяць покликань
  • Срд, 16/08/2023 - 10:58

Протягом серпня бразильські католики, відповідаючи на спонуку святого Івана Павла ІІ, моляться за покликання до різних станів у Церкві.

Вже кілька десятиліть Церква в Бразилії присвячує серпень роздумам і молитві, зосередженим на покликаннях. Цьогорічний місяць, гасло якого звучить «Палаючі серця, стопи в дорозі», вписується у третій Рік покликань, який місцеві католики присвятили темі: «Покликання: благодать і місія».

Протягом серпня вшановуються всі покликання, присвячуючи кожному з них почергові неділі. Так, у першу неділю вшановується покликання до священства. У другу, коли відзначається День батька, молитва й роздуми зосередженні на покликанні до подружжя та сім’ї. Третя неділя має в центрі своєї уваги покликання до чернечого стану, натомість четверта присвячена місії мирян, особливо наголошуючи на служінні катехитів.

Вдячність і молитва

Єпископ Анжело Медзарі, голова єпископської комісії у справах служінь, що випливають з рукоположення та богопосвяченого життя, просить вірних присвятити в цей період більше часу молитві, роздумам та сприянню покликанням. «Дякуймо і молімося за священичі покликання, молімося за покликання до сімейного і подружнього життя, дякуймо Богові і просімо, щоб у нас було багато чоловіків і жінок, які присвячують своє життя Христові, практикуючи євангельські ради. Знову піднесімо свої моління, дякуймо, молімося та популяризуймо в суспільстві служіння, а зокрема покликання катехита», – закликає ієрарх вірних через спеціальне послання, в якому наголошує, що «ми покликані сприяти культурі покликань, де кожен з нас, починаючи з моменту хрещення, готовий відповісти на Господнє запрошення і великодушно прийняти запропоновану благодать покликання і місії».

Плід візиту святого Івана Павла ІІ

Під час свого першого Апостольського візиту в Бразилію, Папа Іван Павло ІІ заохотив пастирів місцевої Церкви дбати про пробудження покликань. З цього заохочення в 1981 році народився задум проведення місяця покликань, який щороку по всій країні відзначається в серпні. Він передбачає не лише молитву, але й роздуми, та стосується не тільки покликань до священства чи богопосвяченого життя, але й до різних служінь у Церкві.