Британська “служба здоров'я” та судова система таки вбили молоду пацієнтку. Сім'я починає боротьбу за право розкрити її історію
  • Пон, 18/09/2023 - 16:36

Сім'я 19-річної британки продовжує судову боротьбу проти судових розпоряджень, які не дозволяють їм поділитися повною історією своєї мужньої доньки, яка померла минулого тижня після того, як суди отримали повноваження урізати її лікування. Про це повідомляє Life Site News

Минулого вівторка євгеніки, які видають себе за охорону здоров'я, досягли своєї мети. Молода британка померла від зупинки серця.

Система медичної допомоги та судові інстанції Великобританії де-факто засудила пацієнтку до смертної кари, як відмовившись від належної допомоги, так і «арештувавши» її на місці.

Боротьба пацієнтки, описаної в ЗМІ як “ST”, тривала близько року. Дівчина вимагала продовження лікування щодо життєзабезпечення та можливості поїхати на лікування до США чи Канади. Коли пацієнтка була ще жива, примусова анонімізація, встановлена судом, не дозволяла зібрати кошти на дороге лікування закордоном. Суд блокував саму можливість виїзду.

“ST” страждала від рідкісного генетичного захворювання під назвою синдром мітохондріального виснаження. За останній рік її стан значно погіршився внаслідок грипу (офіційний діагноз – Covid-19). Сім'я пожертвувала власними заощадженнями та взяла на себе зобов'язання, пов'язані з судовою боротьбою за право на лікування за межами Великобританії.

Проте сім'я “ST” не має наміру відмовлятися від боротьби за право оприлюднити особисті дані пацієнтки та історію її боротьби з державним апаратом.

“Ми все ще маємо великий борг перед нашими попередніми юристами; борг, який ми потихеньку повертаємо щомісячними внесками”, – розповідають родичі. “ST” опинилася в пастці медичної та правової системи, керованої токсичним патерналізмом, який засуджував її за бажання жити. Вона змагалася з часом, бажаючи втекти від системи та вірної смерті, яку вона хотіла нав’язати їй», – наголосили вони.

“Система досягла успіху, але це ще не кінець. 22 вересня ми продовжимо боротися за скасування цих обмежень на оприлюднення інформації, на право “ST” бути ідентифікованою та за те, щоб її повна історія стала відомою”, – йдеться в інформації, оприлюдненій через юристів.

Як наголосила сім'я загиблої, “цю систему потрібно терміново змінювати”. Близькі люди моляться, щоб “нікому більше не довелося пережити те, що “ST” і нам як сім’ї, за останній рік”. Згідно з повідомленнями, пацієнтка “знайшла багато нових друзів за останній тиждень свого життя”. “(...) Звертаємося за підтримкою в боротьбі за справедливість для нашої доньки та висвітлення того, що було зроблено таємно”, – написали родичі.

"Ми не прагнемо помсти, але хочемо справедливості для нашої дочки та інших жертв цієї жорстокої системи", – додали вони.

Християнський Правовий Центр, який останнім часом узявся за надання безкоштовної допомоги сім'ї, збирає кошти на покриття витрат на поховання вбитої системою дівчини, погашення зобов’язань перед колишньою командою юристів та фінансування поточної судова боротьби сім'ї за справедливість.

Як ми вже повідомляли, впродовж багатьох місяців сім'я “ST” вимагала від суду відхилити позов лікарні та державного медичного фонду NHS, які домагалися законного припинення необхідних для життя діалізу та штучного дихання. Однак у серпні суд вирішив, що надія на успішне лікування в США та Канаді ґрунтується на “маренні” і що пацієнтка сама не має можливості вирішувати питання щодо свого лікування, оскільки те, що вона ставить під сумнів думку британських лікарів, доводить її поганий психічний стан.